„Aš asmeniškai nužudžiau 500 okupantų“: neįtikėtina, ką padarė vienas 23-ejų metų karys (Video)  ()

23-ejų metų karys Andrijus šaukiniu „Skyba“ pasakojo, kad kasdien atlieka apie 50 skrydžių ir meta granatas į okupantų pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 10-osios šturmo brigados Andrijus šaukiniu „Skyba“ per metus bepiločių orlaivių pagalba likvidavo daugiau nei 500 Rusijos karių. Apie savo darbo rezultatus jis papasakojo „YouTube“ kanalui „Butusov plius“.

Dar prieš plataus masto karą 23 metų „Skyba“ tapo kariškiu, o 2019 metais išmoko valdyti bepiločius orlaivius. Dabar jis paleidžia mažutį kvadkopterį „DJI Mavic 3“ į dangų, kad galėtų atlikti žvalgybą, reguliuoti ugnį ir savarankiškai kovoti su okupantais, numesdamas granatas iš oro. Jis pasidalijo, kad tokios atakos „kainuoja“ apie dėžę granatų per dieną, tačiau kartais operatorius praranda kelis UAV. Kariškio skaičiavimais, vasarą jis per dieną atlikdavo iki 50 skrydžių, žiemą mažiau, nes anksčiau temsta.

Andrijus tikina, kad šie civiliniai dronai yra labai tikslūs ir efektyvūs ginklai fronto linijoje. To įrodymas – išpuolių vaizdo įrašai, užfiksuoti tų pačių „Mavic“ kameromis. Mestos granatos įskrenda į rusų apkasus ir sprogsta šalia karių, juos sunaikindamos ar sunkiai sužalodamos.

 

„Krūvos mirčių ant šitų rankų. Seniau skaičiavau, bet paskui pamečiau skaičių ir sustojau. Bet jų jau gerokai daugiau nei 500“, – dalijosi operatorius.

Jis pasidalijo, kad, be bombardavimo, „DJI Mavic 3“ mūšio lauke išsprendžia daugybę kitų užduočių, padedančių apsaugoti Ukrainą nuo įsibrovėlių. Tokio kvadkoperio pagalba operatoriai padėjo sureguliuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pėstininkų grupės ugnį. Rusijos kariai artėjo prie pozicijos 15-20 metrų atstumu, o „Skyba“ ukrainiečių kulkosvaidininkams liepdavo, kur šaudyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(3)
(106)

Komentarai ()