„Galėjo būti nunuodytas“. Pranešama, kas nutiko Kadyrovui - skubiai iškviestas geriausias nefrologas iš JAE  (4)

Kazachstano žurnalistas Azamatas Maitanovas pranešė, kad Ramzanas Kadyrovas turi rimtų inkstų problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė informacija, kad Čečėnijos vadovas yra labai prastos fizinės būklės. Jis turi didelių sveikatos problemų, greičiausiai susijusių su inkstų darbų. Vasario 28 dieną Kazachstano žurnalistas Maitanovas apie tai paskelbė savo „Telegram“ kanale.

Į Grozną iš Jungtinių Arabų Emyratų atvyko žinomas 30 metų patirtį turintis nefrologas Yassin Ibrahim El-Shahat, praneša šaltinis.

Ičkerijos (Ičkerijos čečėnų respublika - nuo Rusijos nepriklausomybės siekusi valstybė) ministrų kabineto atstovas tremtyje Achmedas Zakajevas tvirtina, kad Kadyrovas jau seniai serga ir tapo narkomanu. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad dar visai neseniai Čečėnijos vadovas buvo labai aktyvus. Dabar jis dažnai matomas paburkusiu veidu, priaugęs svorio, sunkiai tariantis žodžius.

 

Kiti šaltiniai rašo, kad Kadyrovas galėjo būti nunuodytas. Kadangi Kadyrovas nepasitiki Maskvos gydytojais, nusprendė iškviesti nefrologą iš JAE.

Gali būti, kad dėl ligos Kadyrovas praleido metinį Putino kreipimąsi į Federalinę asamblėją 2023 metų vasario 21 dieną. Jau tada žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad jis yra arba Jungtinių Arabų Emyratų, arba Dubajaus teritorijoje.

(408)
(10)
(398)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: