„800 000 rusų užvaldys panika, prasidės masinis bėgimas“: skelbiama apie Putino „Achilo kulną“ (Video)  ()

Dmitrijus Černyševskis mano, kad Rusija neturi jokių galimybių išlaikyti Krymą karinėmis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusiasalis yra Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino „Achilo kulnas“. Apie tai savo vaizdo dienoraštyje „YouTube“ kalbėjo Rusijos politikas, istorikas Dmitrijus Černyševskis. Jis išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesiverš į pusiasalį. Krymas bus išlaisvintas taip pat, kaip pernai buvo išlaisvintas Ukrainos Chersonas.

„Laikai pasikeitė, Krymas nebėra tvirtovė... Rusijos kariuomenė Ukrainos operacijos nesulaikys, ten neišvengiamai bus patirtas triuškinantis pralaimėjimas... Ukrainiečiams užtenka užimti pozicijas arti pusiasalio ir ten pastatyti tolimojo nuotolio artileriją. Raktas į pergalę – tikslūs HIMARS, GLSDB, ATACMS smūgiai“, – sakė D. Černyševskis.

Su šia tolimojo nuotolio artilerija, jo žodžiais, Ukraina pirmiausia nutrauks okupanto aprūpinimą  jūros keliu, sunaikindama Krymo tiltą. Po to bus atakuojami Rusijos kariniai sandėliai, aerodromai, pusiasalio uostai. Rusai turės skubiai išvesti į savo teritoriją laivyną ir karinę aviaciją.

„Prasidės didelių laivų medžioklė, jie bus tiesiog nuskandinti jūroje. O atgabenti amunicijos ir ginklų į Krymą mažais laiveliais neįmanoma. Neįmanoma pastatyti veiksmingos ugnies užtvaros prieš besiveržiančios Ukrainos artileriją. Labai greitai pritrūks sviedinių... Be atsargų Rusijos kariuomenė Kryme nepajėgs atsispirti. Ji bus priversta bėgti, kaip ir pabėgo iš Chersono. 

 

Niekas nesiųs atakos lėktuvų bangų pulti Perekopo sąsmauką...Ukrainiečiai tiesiog apims Krymą ugnine blokada, ir Rusijos kariuomenė, likusi be atsargų, bus priversta padėti ginklus“, – sakė istorikas. Tuo metu, anot jo, pusiasalyje prasidės panika. Apie 800 000 rusų, atvykusių į pusiasalį po 2014 m., suskubs bėgti kartu su kariuomene. O ant jų „pečių“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai gali patekti į Krymą, kad Sevastopolyje iškeltų vėliavą.

„Rusija praranda vieną ar dvi šventas vietas, kurių žlugimas gali privesti prie režimo ir visos valstybės žlugimo. Tai Sevastopolis ir Maskva. Bet Maskva toli... Tai bus mūšis Chersone, bet didelio masto“, – sakė rusų istorikas. Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės išlaisvinti Krymą po Melitopolio išvadavimo ir patekimo į Azovo jūros pakrantę.

 

„Žlugus Melitopoliui, Ukrainos karių išėjimas į Čongarą ir Perekopą yra kelių dienų klausimas. O tada prasidės ilgas mėnesius truksiantis logistinis karas dėl Krymo, kuris Rusijos Federacijai baigsis neigiamai. Mano prognozė yra tokia, kad Ukraina pirmiausia išvaduos Sevastopolį, o po to galbūt paims Donbasą, remdamasi taikos derybų rezultatais. Greičiausiai tai pamatysime dar iki šių metų rudens“, – pareiškė D. Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(223)
(6)
(216)

Komentarai ()

Susijusios žymos: