To dar nebuvo! „Rheinmetall“ skelbia grandiozinį planą, ką darys Ukrainoje nelaukiant karo pabaigos  ()

Derybos su Ukrainos vyriausybe atrodo daug žadančios, sprendimas gali būti priimtas pavasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos ginklų koncernas „Rheinmetall“ planuoja Ukrainoje statyti tankų gamyklą, kurios pajėgumas būtų apie 400 tankų per metus. Vyksta derybos, rašo „Spiegel“.

Pasak koncerno vadovo Armino Pappergerio, projekto kaina – apie 200 milijonų eurų. Gamykla turėtų tapti naujų „Panther“ tipo („Panther“ KF51) tankų, kurie pirmą kartą visuomenei buvo pristatyti praėjusiais metais, gamybos baze. Teigiama, kad derybos su Ukrainos vyriausybe yra „daug žadančios“ ir sprendimas gali būti priimtas per artimiausius du mėnesius.

Tuo pat metu A. Pappergeris nemano, kad reikia laukti karo pabaigos ir yra pasirengęs statyti gamyklą net gresiant Rusijos raketų smūgiams.

„Apsisaugoti, naudojant oro gynybą, nebus sudėtinga“, – sakė jis.

„Rheinmetall“ vadovas pažymėjo, jog Ukrainai laimėti reikia nuo 600 iki 800 tankų, o žadėtas „Leopard 2“ kiekis nepajėgs visiškai patenkinti šio poreikio. Bet nauja gamykla pačioje Ukrainoje galės užtikrinti naujų modernių tankų tiekimą į frontą.

„Vakarų sąjungininkai ten siunčia pakankamai ginklų, kad Ukraina galėtų apsiginti, bet ukrainiečiai šiandien neturi pakankamai įrangos, kad visiškai atkovotų savo teritoriją“, – sakė A. Pappergeris ir pridūrė, kad karas gali tęstis ilgus metus.

 

Sausio pabaigoje Vokietija po ilgų derybų oficialiai patvirtino 14 „Leopard 2“ tankų perdavimą Ukrainai ir leido kitoms šalims perkelti į Ukrainą Vokietijoje pagamintus tankus.

Kelios šalys iš karto sutiko perduoti Ukrainai dalį savo leopardų. Iš viso žadama daugiau nei 300 tankų. Tačiau, kaip išsiaiškino „The Times“ žurnalistai, iki balandžio Ukraina gaus geriausiu atveju 50 šarvuotų mašinų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()