Ukraina pirmą kartą istorijoje numušė itin slaptą ir galingą FSB droną (Foto)  (2)

Dronas buvo sukurtas specialiai FSB poreikiams, jis skirtas žvalgybai ir kartografavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per karą Ukrainos kariškiai numušė Rusijos droną „Kartograf“, kuriuo naudojasi Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB). Išsamią informaciją ir vaizdo medžiagą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudos tarnyba.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro desanto pajėgų kariai, vykdydami vieną iš kovinių užduočių, pataikė į rusų droną. Žvalgybos padalinio pareigūno teigimu, numuštas orlaivis buvo identifikuotas kaip slaptas žvalgybinis dronas „Kartograf“, kuris Rusijoje buvo sukurtas specialiai FSB ir naudojamas karinių operacijų metu svarbiausiose srityse.

„Mūsų desantininkai šį paukštį nuleido visam laikui. Pažymėtina, kad Ukrainos desantiniai daliniai jau numušė daugiau nei 50 įvairaus tipo rusiškų UAV“, – pabrėžė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

 

Išoriškai „Kartograf“ panašus į rusišką žvalgybinį UAV „Orlan-10“, tačiau skiriasi mėlyna korpuso spalva ir technologiškai pažangesne optine sistema su 12 objektyvų, užtikrinančių labai detalią aerofotografiją. Kartografo technines charakteristikas rusai laiko paslaptyje. Kaip rodo pavadinimas, jis atlieka žvalgybą ir fotografuoja vietovės žemėlapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)

Komentarai (2)