Krymą gali pulti Ukrainos desantas: rusai skubiai ruošiasi grandioziniams įvykiams (Žemėlapis)  ()

Ukrainos Rytų operatyvinės vadovybės pranešėjo Vladislavo Nazarovo teigimu, okupantai bijo ukrainiečio desanto Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos laikinai okupuoto Krymo pusiasalio teritorijoje paplūdimiuose iškasė apie 200 kilometrų apkasų, pranešė Vladislavas Nazarovas.

Jis pažymėjo, kad tokiu būdu Rusijos kariuomenė bando apsisaugoti nuo Ukrainos desantininkų išsilaipinimo. Jis taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti okupuotos Eupatorijos paplūdimiai su tranšėjomis:

Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato spaudos centras dar praėjusių metų gruodį pranešė, kad Rusijos okupantai ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui Kryme, ypač desantui.

Rusijos pajėgos ten įrengė minų laukų, apkasų tinklą, įtvirtinimus pakrantėse. Be to, įsibrovėliai montuoja vadinamuosius „drakono dantis“, tikėdamiesi, kad betoninės piramidės pristabdys ukrainiečių šarvuočių veržimąsi.

 

Rusijos kariuomenės veiksmus Krymo teritorijoje pakomentavo ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, kuris pažymėjo, kad „apkasai jiems tikrai nepadės“. Jis taip pat pridūrė, kad Ukraina tikrai deokupuos pusiasalį.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas vasario 23 dieną interviu „Deutsche Welle“ teigė, kad pagal dabartinę Ukrainos karo logiką Krymo pusiasalis galėtų būti išlaisvintas anksčiau nei Doneckas ir Luhanskas.

(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: