Tai slepia ir Maskva, ir Kyjivas: prasidėjo visiškai slaptas Rusijos puolimas, nuostoliai milžiniški (Video)  ()

Ukrainos bepiločiai orlaiviai daro didelę žalą, bet rusai ją slepia: ekspertas atskleidžia detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Jurijaus Kasjanovo, dėl „įsiveržimų“ rusai prarado daug žmonių, įrangos ir pinigų, o ateityje bepiločių orlaivių smūgiai taps dar efektyvesni. Ukrainos dronai daro didelę žalą Rusijos vidaus frontui. Tai radijo „NV“ eteryje sakė Jurijus Kasjanovas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškis ir projekto „A.Drones“ įkūrėjas.

Pasak eksperto, Ukrainos kūrėjai ir įvairūs kariniai daliniai, naudodami dronus, pasiekia labai gerų rezultatų. Jie vykdo smūgius Rusijos teritorijoje, tačiau pasekmes nuo visuomenės slepia tiek Rusija, tiek Ukraina. Ukrainiečiai tokios informacijos neatskleidžia, kad apsaugotų žvalgus ir gamintojus.

„Mūsų bepiločiai orlaiviai padaro priešui labai didelę žalą, tik priešas šiuo atveju paprastai nieko nepraneša žiniasklaidai, ir niekas apie tai nežino, išskyrus tuos, kurie turėtų: juos ir mūsų specialistus. Iš tiesų yra labai sėkmingų atakų, kurios priešui atnešė rimtų nuostolių: finansinių, žmogiškųjų, įrangos ir pan. Tokių atakų daugės, nes mes mokomės, įgyjame patirties, tampame vis labiau technologiškai išprusę“, - sakė Jurijus Kasjanovas.

Specialistas taip pat paaiškino, kodėl ne visi bepiločiai orlaiviai pasiekia taikinius. Autonominiai dronai turi skristi labai žemai, kad pasislėptų nuo Rusijos priešlėktuvinės gynybos radarų ir elektroninės kovos sistemų, tačiau jie rizikuoja susidurti su kliūtimis: medžiais, pastatais, elektros linijomis. Kai kurie turi „vietovės išvengimo“  režimą – gana sudėtingą technologiją, kuriai reikia specialių prietaisų: LIDAR'ų, nustatančių atstumus iki taikinių, aukščio matuoklių, kliūčių jutiklių ir radarų. Kūrėjai dažnai atsisako tokios įrangos, kad supaprastintų dizainą.

 

„Maršrutas nėra kruopščiai apskaičiuojamas, todėl transporto priemonė atsitrenkia į medžius arba atsitrenkia į pastatus“, - pabrėžė Jurijus Kasjanovas. – „Reikia dirbti su klaidomis, tobulinti, ir esu tikras, kad mūsų dronai skraidys dažniau ir padarys rimtos žalos priešui.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(330)
(3)
(327)

Komentarai ()

Susijusios žymos: