Ukraina gavo ypač tikslias ir super galingas bombas JDAM-ER - koks tai ginklas?  ()

Maksimalus JDAM-ER aviacinės bombos veikimo nuotolis yra 72 km. Galings kovinės galvutės dėka Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės naikinti didelius priešo objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgų generolas ir JAV oro pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas Jamesas Heckeris „The War Zone“ pasakojo apie JDAM-ER bombų suteikiamas galimybes Ukrainai.

„Ką tik perdavėme Ukrainai tiksliosios valdomos ginkluotės, kurios veikimo nuotolis yra išplėstas ir kuri veikia šiek tiek toliau nei įprastos bombos ir turi nukreipimo sistemą“, – sakė Jamesas Heckeris ir patvirtino, kad tai - JDAM-ER.

Tiesa, Heckeris teigia, kad Ukraina gavo nedidelį JDAM-ER bombų skaičių, bet galės surengti kelis smūgius.

JDAM-ER bombos suteikia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms galimybę pataikyti į taikinius, kurie yra už HIMARS veikimo ribų. Be to, GMLRS raketos kovinės galvutės masė neviršija 90 kg, o JDAM-ER bombos gali sverti iki 900 kg. Svoris priklauso nuo bombos tipo, nes JDAM yra tik rinkinys, kuris įprastą kvailą bombą paverčia išmania, sekančia taikinio koordinates. JDAM-ER turi programuojamą valdymo sistemą su GPS, todėl veikia itin tiksliai.

(50)
(3)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: