Generolas majoras atskleidė neįtikėtiną paslaptį, kaip išmoko numušti rusų sraigtasparnius: jie krito vienas paskui kitą  ()

Kyjivo gynybos metu Rusijos įsibrovėliai aktyviai naudojo šturmo sraigtasparnius, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos sukūrė mobilias grupes su „Igla“ ir „Stinger“ priešlėktuvinėmis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas majoras Sergejus Kisiliovas grįžo į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas jau pirmosiomis invazijos dienomis - anksčiau jis buvo pasitraukęs į atsargą. Jis gavo priešlėktuvinių raketų ir per kautynes ​​Kyjivo srityje jis numušė 4 rusų sraigtasparnius. Jis apie tai papasakojo interviu „ArmyInform“.

Kyjivas nuo priešo orlaivių buvo ginamas „Igla“ ir „Stinger“ raketomis. Anot Kisiliovo, naudoti mobilią priešlėktuvinių raketų sistemą jis išmoko iš vaizdo įrašų internete. „Žiūrėjau vaizdo įrašą internete, analizavau. Visko išmokau jau dirbdamas. Tai nebuvo sunku. Manau, kad pats geriausias pasiruošimas“, – sakė generolas majoras.

 

Jis taip pat teigė, kad per pirmuosius kovos mėnesius jam pavyko numušti keturis sraigtasparnius. „Išgirdau sraigtasparnių garsą ir po akimirkos juos pamačiau. Jie buvo labai toli. Tuo metu Horenka [kaimas Bučos rajone] buvo apšaudoma. Po antrojo šūvio iš karto palikome savo poziciją, nes ji buvo atskleista. Jau kitą dieną brigados vado pavaduotojas pasveikino mane numušus sraigtasparnį“, – pasakoja karys.

 

Vėliau Rusija pradėjo keisti taktiką ir aviacija veikė atsargiau, įsibrovėliai aktyviai naudojo dronus. Ukrainiečiai spėjo įsirengti apkasus, iš kurių toliau atakavo rusų aviaciją, kol tie apkasai buvo apšaudyti raketomis. Kisiliovui pavyko išvengti sužeidimų. „Iš tos pačios padėties numušiau antrąjį ir trečiąjį sraigtasparnius. Ketvirtasis buvo numuštas už pusantro kilometro nuo Moščuno. Buvo ir penktasis, bet jis apsipylė dūmais ir nuskrido“, – pasakoja Kisiliovas.

 

Karys atsimins kai kuriuos susidūrimus iki gyvenimo galo. „Matėme trijų sraigtasparnių grupę. Bet negalėjome į juos pataikyti, nes jie lėkė per žemai. Vienas iš jų, atsižvelgdamas į tai, kad į juos nebuvo šaudoma, nusprendė grįžti ir pakilo taip aukštai, lyg būtų parade. Mes jį apšaudėme. Sraigtasparnis „Ka-52“ numetė sraigtus ir pilotai katapultavosi“, - prisimena Kisiliovas. „Ka-52“ yra vienas tų retų sraigtasparnių, kuris turi katapultavimosi sistemą.

(77)
(3)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: