S-300 raketų divizijos vadas: „Rusijos raketa NATO oro erdvėje buvo porą minučių. Mačiau. Net taikinio numerį pamenu“ (Video)  ()

Per NATO šalies Rumunijos teritoriją kelias minutes skriejo Rusijos raketa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu BBC, S-300 raketų divizijos vadas Aleksandras sakė matęs, kaip per NATO šalies Rumunijos teritoriją kelias minutes skriejo Rusijos raketa.

Ukrainos kariškis pažymėjo, kad net atsimena oro taikinio numerį.

„Raketa praskriejo per Rumuniją, per Moldovą. Aš pats asmeniškai mačiau, kaip ji skrido per Rumuniją. Savo akimis mačiau indikatorių, kaip ji praskriejo per Moldovą ir įskrido į Rumuniją. Sėdėjome ir žiūrėjome - matome skriejančią raketą. Net atsimenu tikslinį numerį - 9733. Ji atskrido į Moldovą - ir taip jau atsitiko ne pirmą kartą. Ir staiga matome, kaip ji įskrenda į Rumunijos teritoriją - apie porą minučių. Tada ji atskrido į Ukrainą. Mes tai matėme“, – pasakojo Aleksandras.

Priminimas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teigimu, per masinę Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą dvi raketos, paleistos iš Juodosios jūros, pažeidė Moldovos ir Rumunijos oro erdvę. Moldova dėl incidento iškvietė ambasadorių. Rumunija nepatvirtino savo oro erdvės kirtimo.

 

Apie NATO oro erdvės pažeidimą paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas. Anot jo, vasario 10 d., 10:18, dvi Rusijos sparnuotosios raketos „Kalibr“ pirmiausia kirto Ukrainos sieną su Moldovos Respublika, o maždaug 10:33 šios raketos kirto Rumunijos oro erdvę. Po to jos vėl pateko į Ukrainos oro erdvę trijų valstybių sienų susikirtimo taške.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: