[ŽT] „Kadyrovas ruošiasi dideliam karui“ - skelbiama, ką sumanė Čečėnijos vadovas (Video)  (1)

„Kadyrovas praktiškai palieka karą Ukrainoje. Savo kariuomenei, kurią per tą laiką sukūrė, jis numato dvi užduotis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ramzanas Kadyrovas visada save pozicionavo ne kaip partijos „Vieningoji Rusija“ Grozno rajono komiteto sekretorių, o kaip nepriklausomos Ičkerijos vadovą. Prieš kelias savaites jis padarė sensacingą pareiškimą, kuriame su pašaipa ukrainiečiams priminė, kad „prieš 15 metų mes, didvyriškoji Ičkerija, įskaitant ir mane, kariavome prieš Rusijos imperiją, bet niekas mūsų nepalaikė. Nei Vakarai, nei ukrainiečiai“, todėl Čečėnija buvo priversta sudaryti savotiškas paliaubas su Kremliumi. Tačiau faktas yra tas, kad R. Kadyrovas iš tikrųjų laimėjo karą Rusijoje, ir Putinas tai jau pripažino. Rusijos Federacijos vadovas atiduoda didžiulę duoklę Čečėnijai ir už tai Kadyrovas demonstruoja Kremliui išorinį lojalumą.

Tai interviu Peteriui Zalmajevui „YouTube“ kanalo „Utro fevralia“ eteryje pasakojo Rusijos opozicionierius, politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Tiesą sakant, Kadyrovas visada jautėsi nepriklausomos Ičkerijos lyderiu, dabar jis mato, kad viskas baigiasi, Putino režimas žlunga. Jis žino, kad turi asmeninę sąjungą su Putinu ir yra skolingas tik jam. Visi kiti jo nekenčia ir po Rusijos pralaimėjimo bus pasirengę jį likviduoti, kad atgautų valdžią Čečėnijoje.

 

„Todėl Kadyrovas praktiškai palieka karą Ukrainoje. Savo kariuomenei, kurią per tą laiką sukūrė, jis numato dvi užduotis: apsaugoti Čečėnijos nepriklausomybę ir užtikrinti savo galią Čečėnijoje, nes toli gražu ne visi čečėnai džiaugėsi karo su rusais pabaiga ir perėjimu prie personalinės sąjungos su Putinu. Beje, Kadyrovo pareiškimas prieš dvi savaites, buvo skirtas ir čečėnams. Pažiūrėkit, nėra taip blogai pas mus“, – aiškino Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(5)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: