[ŽT] Europa bunda! Skubiai kurs „visiškai naujos kartos“ ginklą prieš Rusijos agresiją - kas žinoma?  ()

Žurnalistų teigimu, pagal bendrą Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos projektą ketinama sukurti tolimojo nuotolio ginklus, reikalingus NATO „apsiginti nuo augančios Rusijos grėsmės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos premjeras Rishi Sunakas ir Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas turi susitarti dėl bendro bendradarbiavimo kuriant toliašaudžius ginklus, skirtus atremti Rusijos agresiją. Apie tai pranešė dienraštis „Metro“.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas sakė, kad Vakarai susiduria su „precedento neturinčiomis grėsmėmis“. Pasak Sunako, „kadangi susiduriame su naujomis ir precedento neturinčiomis grėsmėmis, būtina stiprinti mūsų aljanso struktūras, kad būtume pasirengę ateities iššūkiams“.

Tikimasi, kad Didžiosios Britanijos Ministras Pirmininkas ir Prancūzijos Prezidentas uždegs žalią šviesą glaudesniam kariniam bendradarbiavimui, įskaitant „naujos kartos didelio tikslumo ginklų“ kūrimą.

 

Be ginklų sandorio, per Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos dvišalį aukščiausiojo lygio susitikimą lyderiai taip pat ketina susitarti dėl glaudesnio bendradarbiavimo mokant Ukrainos pėstininkus ir tiekiant ginklus Kijevui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: