„Nušlavė 50 tūkst. žmonių ir iki 200 tankų“. Skelbiamas monstrinis mūšis Ukrainoje  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie Bachmuto sunaikino tiek rusų, kiek okupantams galėtų užtekti surengti strateginį puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius jau kelis mėnesius visas jėgas nukreipia į Bachmuto užgrobimą. Miestas, deja, kartoja Mariupolio likimą – beveik visi namai ir infrastruktūra apgadinti arba sunaikinti. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaiko apgyvendintos teritorijos kontrolę, naikindama dešimtis tūkstančių priešų.

Portale „Espresso“ „Defense Express“ ekspertas Ivanas Kiričevskis išsakė kelias įvykių aplink Bachmutą versijas. Pagal vieną iš jų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dar turės pasitraukti iš miesto, tačiau iki to laiko jie bus sunaikinę daugybę užpuolikų.

Neatmetamas ir vidutiniškai optimistinis scenarijus, pagal kurį rusai paskęs gatvių kovose.

„Turėjome laiko paversti Bachmutą tvirtove, kuri užpuolikams yra beveik arba visiškai neįveikiama“, - pažymėjo Kiričevskis.

Jo žiniomis, Kremlius į mūšį dėl Bachmuto per kelis mėnesius metė didžiulį skaičių kariškių.

 

„50 000 žuvusių ar sužeistų žmonių ir iki 200 tankų. Grubiai tariant, jei šios kariuomenės nebūtų sunaikintos – rusai galėtų jas panaudoti pakartotiniam puolimui prieš Kijevą“, - komentavo ekspertas.

Jis paaiškino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasitraukimas už Bachmutkos upės buvo sistemingas. Tačiau yra pajėgų ir galimybių būsimam gynėjų kontrpuolimui šia kryptimi.

Pažymėtina, kad JAV vertinimu, iki 2022 m. vasario 24 d. Maskva prie Ukrainos sienų atitraukė nuo 169 iki 190 tūkst. karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(6)
(158)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: