Vos 7 tankai per mėnesį: paskelbtas Rusijos košmaras su T-62 tankais  ()

T-62 tankai tarnauja nuo 1961-ųjų metų. Jie yra tokie seni, kad buvo klasifikuojami ne kaip pagrindiniai kovos tankai, o kaip vidutiniai tankai. Tačiau Rusija jų turi daug ir juos modernizuoja. Tik ne taip greitai, kaip norėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sovietų sąjunga T-62 tankus gamino 1961-1975 metais. Šiaurės Korėja juos gamino šiek tiek ilgiau. Bet svarbiausia tai, kad patys jauniausi rusų T-62 yra bent 48 metų amžiaus. Iš viso jų pagaminta daugiau nei 22,7 tūkstančiai. Manoma, kad Rusija vis dar turi apie du tūkstančius tokių tankų, bet tikrasis skaičius gali būti ir daug didesnis.

103-ioji šarvuočių remonto gamykla netoli Čitos pasirodė nepajėgi per mėnesį suremontuoti 23 T-62 tankus, kaip buvo planuota Rusijos gynybos ministerijos užsakymu. Apie tai praneša „Defense Express“.

Rusijos valstybės Dūmos deputatas Andrejus Gurulevas papasakojo apie tankų T-62 atkūrimo ir modernizavimo detales. Gamykla gavo sutartį modernizuoti 800 tankus per 3 metus. Norėdama laikytis terminų ji turėtų pagaminti 22-23 tankus per mėnesį.

Gurulevas teigia, kad nuo tada, kai buvo gautas įsakymas, buvo atkurtas tankų batalionas. Kartu pažymima, kad 103-ioji šarvuočių remonto gamykla dirba trimis pamainomis, jau modernizavo 36 tankus. Darbai buvo atlikti nuo spalio vidurio iki kovo pradžios. Taigi, panašu, kad realus pajėgumas gamykloje remontuoti ir modernizuoti tankus yra apie 7 mašinas per mėnesį.

Modernizuotas T-62 aprūpintas papildomais šarvų elementais, dinamine apsauga, termoviziniu taikikliu 1PN-96MT-02. Tačiau standartizacija yra prasta - modernizuoti tankai nėra vienodi. Ant vieno tanko buvo tiesiog privirinta papildoma masyvi šarvų plokštė, o ant jos sumontuota dinaminė apsauga, kitiems taikomi kiek elegantiškesni sprendimai, sekantys tanko formas.

 

Bet kuriuo atveju, Rusija pildo savo tankų atsargas. Tegul ir senais tankais, tegul ir lėtai, bet pildo. Todėl Ukraina turi naikinti rusų šarvuotą techniką sparčiau, nei tankai Rusijoje gaminami/modernizuojami. Gerai tai, kad mūšyje pažeistų tankų remontas Rusijoje irgi greičiausiai nesiseka taip greitai, kaip jie norėtų. O ir modernizacijai tinkamų tankų atsargos nėra neišsemiamas resursas. Kaip ir tankų įgulos bei komponentai, reikalingi didesnėms modernizacijos programoms.

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()