„Niekada gyvenime nemačiau nieko panašaus“ – snaiperis šokiruotas, ką „Wagner“ smogikas padarė su sužeistu kovos draugu  ()

Okupantų, ypač „Wagner“ smogikų, parama vieni kitiems kare yra fenomenali. Tiek, kad net Ukrainos kariškiai prisipažįsta nieko panašaus nematę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši parama lieka tik žodžiais, nes okupantai savųjų nepalieka tol, kol patys kaip neapiplėšia savo brolių. Apie tai kalbėjo 63-iosios atskiros mechanizuotos brigados spaudos tarnybos vadovas Olegas Zelinskis.

Nors, atsižvelgiant į tai, ką Prigožinas įdarbino į savo „elitinį“ „Wagner“, tai nestebina. Vieną panašų atvejį pranešė Ukrainos žvalgybos pareigūnai. Karo zonoje, kur tarp ukrainiečių ir įsibrovėlių yra nedideli atstumai, iš automato buvo pašautas vienas vagnerietis.

Tačiau jis nemirė, o cypė iš skausmo taip, kad tai girdėjo ir Ukrainos gynėjai, ir okupantai. Taigi, Ukrainos snaiperis nusprendė palaukti, kol sužeistajam ateis pagalba iš ugnies linijos, kad sunaikintų daugiau priešo personalo. Tai, ką gynėjas pamatė taikiklyje, privertė jį dar nuleisti šautuvą.

„Snaiperis sėdėjo dar 5 minutes, numetė šautuvą net nepašaudęs ir pasakė: „Niekada gyvenime nemačiau nieko panašaus“, – sakė Olegas Zelinskis.

„Wagner“ bendražygis atskubėjo pas sužeistąjį, bet ne tam, kad išgelbėtų. Užverbuotas nuteistasis iškratė visas sužeistojo kišenes ir atėmė net automatą, nesuteikdamas sužeistajam šanso bent kažkiek apsiginti, o pats nušliaužė atgal į priedangą. „Sužeistasis rėkė ir mirė“, – sako Zelinskis.

Anot anksčiau paimto į nelaisvę vagneriečio Igorio Iljino, tapo žinoma, kad žiaurus elgesys su savaisiais samdiniais yra įprastas dalykas. Jis apgailestavo, kad dėl įsakymo nevykdymo vadai gali nušauti pavaldinius.

 

Egzekucijos, visų pirma, buvo įvykdytos pačios okupacinės šalies teritorijoje, treniruočių stovykloje Usurijsko mieste (netoli Vladivastoko). Ten sausio 7 dieną „Wagner“ instruktorius su šaukiniu „Banditas“ nušovė kelis žmones. Ir jei samdinių vadovybė veikia taip toli nuo fronto linijos, galime tik įsivaizduoti, ko ji griebiasi Ukrainoje.

Belaisvis taip pat pareiškė, kad „Wagner“ yra apgaulinga teroristinė organizacija. Ir kreipdamasis į rusus ragino juos atsisakyti kariauti Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: