Rusijos puolimas artėja prie kulminacijos: ISW skelbia, kas nutiko  ()

Amerikiečių analitikai teigia, kad Rusijos puolimas Donbase jau gali artėti prie kulminacijos, o Ukraina turi galimybę pasinaudoti iniciatyva ir pradėti kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) analitikai pažymi, kad Rusijos puolimo operacijų tempas pastarosiomis savaitėmis sulėtėjo, o tai rodo, kad Rusijos puolimas Donbase šiuo metu gali artėti prie kulminacijos.

ISW taip pat nurodo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikriausiai surengė vietinę kontrataką į pietvakarius nuo Bachmuto. Tuo tarpu Rusijoje intensyvėja diskusijos, kad Ukraina prie Bachmuto ruošiasi kontrpuolimui. Ir šios diskusijos rodo, kad „Rusijos šaltiniai vis labiau nepasitiki Rusijos kariuomenės gebėjimu išlaikyti iniciatyvą Bachmuto apylinkėse“.

Be to, ISW primena, kad Rusijos puolimo katastrofa prie Vuhledaro taip pat blogina okupantų situaciją Donecko srityje. Atsižvelgiant į karo veiksmų tendencijas, pasak ekspertų, „Ukraina turi visas galimybes pasinaudoti iniciatyva ir pradėti kontrpuolimą kritinėse fronto linijos vietose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: