„Rapidshare“ žada atsikratyti piratinių failų  (10)

„Rapidshare“ tinklapį valdančios įmonės generalinis direktorius Bobis Čanas paskelbė, kad „Rapidshare“ politika piratinio turinio atžvilgiu ženkliai pasikeitė, ir ankstesnius priešus – autorinių teisių savininkus pakvietė bendradarbiauti. Apie tai rašoma muzikos ir kino industrijos atstovams skirtame laiške.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame Čanas vadina piratavimą nusikaltimu ir teigia, kad bendrovė toliau blokuos nelegalią medžiagą „Rapidshare“ serveriuose talpinančių asmenų sąskaitas. Prieš piratinius failus besisiunčiančius bus imtasi kitų priemonių – jie bus nukreipiami į tinklapius, kur galimą įsigyti dominantį albumą ar filmą.

Čanas pasiūlė autorinių teisių savininkams bendradarbiauti. Jo teigimu, bendrovė nusprendė neapsiriboti failų apsikeitimo verslu ir plėsti paslaugų spektrą, pavyzdžiui, siūlyti įsigyti žmonėms legalią muziką ir filmus. Keli milijonai kasdien „Rapidshare“ tinklapyje aplankančių žmonių gali tapti pramogų industrijos pajamų šaltiniu.

Kovoti su piratavimu kompanija pradėjo po kelių pralaimėtų bylų. 2009 metų birželį Hamburgo regioninis teismas įpareigojo pašalinti iš serverių apie 5 tūkstančius muzikinių kūrinių, o 2010 metų vasarį šešios stambios leidyklos privertė pašalinti 148 pavadinimų knygas ir vadovėlius.

Apie ketinimą blokuoti abonentų sąskaitas „Rapidshare“ paskelbė prieš savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: