„Mozilla“ pateikė „Firefox“ naršyklės naudojimo statistiką  (6)

Interneto naršyklę „Firefox“ plėtojanti organizacija „Mozilla Foundation“ pateikė analitinę ataskaitą apie „Firefox“ naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis dokumentas paskelbtas oficialiame organizacijos tinklalapyje.

Ataskaitoje teigiama, kad „Firefox“ šiuo metu užima apie 30 proc. pasaulinės interneto naršyklių rinkos, ja naudojasi daugiau nei 350 mln. žmonių. Dar visai neseniai, 2009 m. lapkritį, jos rinkos dalis sudarė 25 proc., o vartotojų skaičius siekė 330 mln.

Duomenys apie „Firefox“ paplitimą remiasi rinkos tyrimų bendrovių „StatCounter“, „Quantcast“, „Net Applications“ ir „Gemius“ atliktais tyrimais, teigiama pranešime.

Naršyklės populiarumą galėjo paskatinti ir neseniai Vokietijos, o vėliau ir Prancūzijos paskelbtas raginimas nenaudoti "Internet Explorer" naršyklės dėl neištaisytų saugumo spragų. Tiesa, „Firefox“ irgi ne viskas klostosi labai sklandžiai - kovo pabaigoje Vokietijos valdžia savo piliečiams patarė nesinaudoti „Firefox“ naršykle, nes paskutinėje jos versijoje aptiktas rimtas pažeidžiamumas, rašė „The Inquirer“.

Turimas omenyje bendrovės „Secunia“ naršyklėje aptiktas pažeidžiamumas. Jis leidžia nusikaltėliams paleisti kenkėjišką kodą, jei auka patenka į apkrėstą tinklapį. „Skylė“ buvo aptikta „Firefox 3.6.2“ versijoje. Atnaujinimas turėjo pasirodyti kovo 30 dieną, tačiau bendrovei „Mozilla“ jį pavyko išleisti jau kovo 23. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: