Kokybiška 3D grafika internete – žingsniu arčiau (Video)  (5)

WebGL (Web Graphics Library) – tai ką tik pradėtas kurti naujas atviro kodo standartas, kilęs iš projekto „Canvas 3D“, kuriuo buvo siekiama atkurti kokybišką trijų dimensijų grafiką interneto naršyklėse, nenaudojant jokių papildomų programų – naršyklės įskiepių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

WebGL tikslas – atvaizduoti trijų dimensijų vaizdus taip pat kokybiškai, kaip tai šiuo metu daro specializuotos programos, pasinaudojant kompiuterio grafinės plokštės galimybėmis – aparatiniu spartinimu.

Tuomet atsivertų naujos interneto galimybės, kurias būtų galima efektyviai panaudoti ir žaidimuose, reklamoje, ar tokiose specializuotose programose kaip „Google Earth“.

WebGL projektas yra prižiūrimas „Khronos Group“, kuri kontroliuoja ir kitus atviro kodo OpenGL (Open Graphics Library) projektus. „Khronos Group“ jau suformavo darbo grupę, į kurią įeina Mozilla, Google, Opera, Ericsson, NVIDIA ir AMD atstovai.

Google remia šį projektą, tačiau tuo pačiu metu kuria ir savo 3D versiją, pavadintą O3D, kurią planuoja naudoti Chrome naršyklėje.

Nors WebGL standartą planuojama išleisti 2010 metais, darbai juda pakankamai sparčiai ir WebGL technologija imta diegti į atviro kodo interneto naršykles. Kol kas besidomintys dabar gali parsisiųsti naršyklę Firefox 3.7 su WebGL. Tiesa, rodos, kad konfigūravimas kol kas nėra paprastas ir pareikalaus išsamesnių kompiuterinių žinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)