Su „Google Earth“ – po senovės Romą (Video)  (0)

Dabar „Google“ skaitmeninis pasaulio atlasas tapo ir laiko mašina, siūlančia persikelti į senovės Romos laikus ir pasivaikščioti po tuometinės pasaulio sostinės gatves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po virtualios ekskursijos po dabartinę Romą „Google Earth“ vartotojai gali persikelti į 320 m. per m.e. senosios Romos pasaulį. Virdžinijos (JAV) universiteto mokslininkų grupė „Google“ užsakymu parengė 3D senovės Romos modelį, padedantį atskleisti kompiuterių vartotojams Amžinojo miesto šlovę. Pasinaudoję naujuoju „Google Earth“ „Gallery“ sluoksniu „Ancient Rome 3D“, programos vartotojai galės tyrinėti miestą aplankydami žymiausius pastatus, apžiūrinėdami jų interjerus ir susipažindami su svarbiausia istorinių objektų informacija. „Google“ teigimu skaitmeniniame senovės Romos modelyje galima apžiūrėti apie 6 700 pastatų ir 11 žymiausių statinių, įskaitant Veneros bei Vestos šventyklas ir Koliziejų, interjerus. Kiekvienas „Ancient Rome 3D“ pristatomas pastatas yra kruopščiai rekonstruotas remiantis istoriniais duomenimis.

Pasak britų dienraščio „Daily Mail“, naujasis „Google“ projektas turėtų būti itin naudingas istorikams, studentams ir moksleiviams, o taip pat su Romos praeitimi geriau susipažinti norintiems šio miesto lankytojams.

Ekskursija po senovės Romą remiasi žymiuoju fiziniu modeliu „Plastico di Roma Antica“, kurį 1933 – 1974 m. sukūrė Italijos archeologai ir modeliuotojai. Virdžinijos universiteto mokslininko Bernardo Frische, kartu su savo kolegomis perkėlusiu šį modelį į „Google Earth“, teigimu šis projektas tęsia penkis šimtmečius trunkančias mokslininkų, architektų ir menininkų pastangas prikelti iš griuvėsių senovės Romą pasitelkus archeologinius tyrimus, rašytinius šaltinius, istorinius žemėlapius ir atvaizdus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)