„Google“ naršyklė – didelė grėsmė privatumui, teigia vartotojų gynėjai  (8)

Nepriklausoma JAV vartotojų teisių gynimo organizacija „The Consumer Watchdog“ pareiškė, kad naujoji bendrovės „Google“ interneto naršyklė „Chrome“ kelia „precedento neturintį pavojų vartotojams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacijos ekspertų teigimu „Chrome“ pasirodymas gali reikšti realios vartotojų veiksmų internete kontrolės ir pasirinkimo pabaigą, skelbia „TechRadar“.

„The Consumer Watchdog“ kelia nerimą naršyklės ir „Google“ tarpusavio sąveika, kuri, pasak organizacijos atstovų, interneto vartotojams nėra iki galo suprantama, vykdoma be jų sutikimo ir galimybės kontroliuoti. „Google“ kaltinama patylomis „trinanti“ ribą tarp vartotojų kompiuteriuose ir interneto serveriuose (cloud computing) vykdomų programų, o „Chrome“ naršyklės „Incognito“ funkcija – tuo, kad suteikia vartotojams klaidingą saugumo jausmą, neva jų veiksmai yra visiškai privatūs. Iš tikrųjų tai netiesa, teigia ekspertai.

Organizacijos prezidentas J. Courtas pareiškė, kad naujoji „Google“ interneto naršyklė informaciją iš vartotojų kompiuterių siunčia į „Google“ serverius. Jis paragino JAV prokuratūrą imtis priemonių vartotojų saugumui apsaugoti ir užtikrinti galimybę „Chrome“ vartotojams naudotis anoniminio naršymo galimybe.

Anot J. Courto, „Incognito“ režimu veikianti „Chrome“ turi automatiškai teikti IP adreso „slėpimo“ paslaugą, naudoti SSL šifravimą, užtikrinti, kad informacija apie vartotoją nebūtų kaupiama „Google“ serverių įrašų žurnaluose, nenaudoti automatinio išsaugojimo, adresų spėjimo bei kitų funkcijų, kurios gali vienaip ar kitaip pakenkti vartotojų privatumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: