Kinijoje įvykdyta kibernetinė ataka prieš „Yahoo“  (7)

Po to kai nuo Kinijos programišių atakų nukentėjo „Google“ kompiuterinės sistemos, kitomis aukomis tapo „Yahoo“ pašto dėžučių savininkai. „Yahoo“ teigimu, ji ketina ginti savo klientus, tačiau apie tai oficialiai dar nepaskelbė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišiai „nulaužė“ užsienio žurnalistams priklausančias pašto dėžutes. Tarp nukentėjusiųjų – Ketlin Maklaflin, nepriklausoma žurnalistė iš Pekino, o taip pat Endriu Jakobsas, „New York Times“ korespondentas Pekine. Jie negalėjo prisijungti prie savo elektroninio pašto, vietoje to buvo siūloma susisiekti su „Yahoo“. Bendrovės atstovai vienam iš nukentėjusiųjų pareiškė, kad jo pašto dėžutė yra „nulaužta“, o po to atnaujino jos veikimą.

Kinijos užsienio korespondentų klubas (FCCC) patvirtino, kad per pastarąsias savaites buvo užfiksuoti aštuoni įsilaužimai į „Yahoo“ elektroninio pašto dėžutes. „Yahoo“ pranešė smerkianti tokius kibernetinius išpuolius. Tuo tarpu FCCC apkaltino „Yahoo“, kad ši neinformavo vartotojų apie padėtį.

„Kompanija „Yahoo“ neatsakė į FCCC klausimus dėl išpuolių ir nepasakė elektroninio pašto vartotojams, kaip buvo prisijungta prie jų el. paštų“, - naujienų agentūrai teigė FCCC atstovas spaudai.

Ekspertai mano, kad „Yahoo“ ir „Google“ atakos yra susijusios. Po paskutinės tokios atakos „Google“ pagrasino nutraukti veiklą Kinijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)