Mirė „personalinio kompiuterio tėvas“ Henry Robertsas  (5)

Eidamas 68-uosius nuo pneumonijos mirė pirmojo asmeninio kompiuterio išradėjas Henry Edwardas Robertsas, kurio išradimas paskatino Billą Gatesą ir Paulą Alleną įkurti kompaniją „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas asmeniniam naudojimui sukurtas mikrokompiuteris buvo pristatytas 1974 metais ir vadinosi Altair 8800. H.E.Robertso sukurtą elektroninę skaičiavimo mašiną „Altair 8800“ gaminusi firma „Micro Instrumentation Telemetry Systems“ (MITS) siūlė įsigyti kaip paštu užsakomą prekę už beveik 400 dolerių. Nuo to laiko mikrokompiuterių paklausa sparčiai augo ir į rinką įsiliejo naujos kompanijos.

B.Gatesas ir P.Allenas, pamatę pirmosios personalinės elektroninės skaičiavimo mašinos nuotrauką, paskambino išradėjui ir pasiūlė mašinai sukurti programinę įrangą.

Programa vadinosi „Altair–Basic“, ir nuo jos prasidėjo kompanija „Microsoft“.

„Edui norėjosi išmėginti mus – du vaikinus, kurie domėjosi kompiuteriais dar gerokai iki to, kol jie įžengė į kasdienį gyvenimą, ir todėl mes esame jam amžinai dėkingi“, – sakoma kompanijos „Microsoft“ steigėjų pareiškime.

„Ta diena, kai pirmoji mūsų programos versija buvo įdiegta jo „Altair“, žymi daugybės puikių projektų pradžią“, – rašo B.Gatesas ir P.Allenas.

Vienas kompanijos „Apple“ kūrėjų Steve'as Wozniakas pareiškė, kad H.E.Robertsas „žengė svarbiausią žingsnį, atvedusį ten, kur dabar esame“.

H.E.Robertsas buvo įkūrėjas kompanijos „Micro Instrumentation and Telemetry Systems“ (MITS), skirtos gaminti elektronikos rinkinius mėgėjams gaminti raketų modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)