Prisipažinti įstrigę virtualiame pasaulyje bijo ir gėdisi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerijux 2010-04-03 18:12
Pritariu. Aš ir pats buvau pakibes internete su Travian'u... Visiškas blogis, visus metus negali atsitraukti nuo kompiuterio, kitaip kaip mat suvalgys... Džiaugiuosi, kad tai nutraukiau ir laisvalaiki dabar galiu skirti daug prasmingesniems dalykams.
blizzard 2010-04-03 18:22
manau kiekvienas renkasi, jeigu man patinka žaisti aš žaidžiu, jei man patinka būti su draugais aš su jais ir būnu. Ir kas čia per ligos? priklausomybės, o tai priklausomybės nuo gyvenimo nėra? žmogus renkasi kas jam priimtiniau ir jį bandyti gydyti nematau jokios prasmės. man įdomu kas iš tokių pagijusių pasidaro kaip jie į tikrą pasaulį išeina? nebūna taip kad kaip tik dėl to ir nusižudo po to nes negali pilnavertiškai jaustis realiame pasaulyje ir nebegali grįžti į virtualų pasaulį... man tokie gydymai primena sovietišką idiologiją, kuomet bandoma žmogui paaiškinti kas yra blogai o kas gerai..
Uniklas 2010-04-03 19:07
Visada gi besikreipiančių mažiau negu yra... Rūkaliai tipo visi kreipiasi pagalbos? Manau bent 1/3 nėra nė galvoję mest rūkyt... O tuo labiau žmonės sveiko mastymo kuriem nereik pagalbos tikrai jos nesikreips
pinkiss 2010-04-03 20:11
cia paprasciausias tevu apsileidims ir tiek,aisq yra ir asmenybes bruozu kurie ta lem,jei vaiks netur draugu,tai jis ir sedes visa diena prie kompa,nes juk neis y kiema akmenu spardyt svarbiausia tur but supratims is kur pinigai atein,nes jei tevai verstu vaika paciam susimoket uz interneta ir kompiuteri nebutu jokiu problemu nes kiekviena centa dar reiktu uzsidirbt realybej o kai lepsiu priaugin kad viskas po ranka padeta paskui ir atsirand tokie ligoniai.
blizzard 2010-04-03 20:23
jo čia dėl pinigų tiesa.. šiuolaikiniam jaunimui to trūksta, na bet kas liečia lietuva tai ir su aukštuoju žmonės dabar darbo neranda
Zuykas 2010-04-03 20:55
Vienas sakinys mane prajuokino "Dar vienas požymis, kad žmogus jau yra tapęs priklausomu, – kai jo nebetenkina žaidimai, už kuriuos nereikia mokėti pinigų." Kažkaip panašu kad tie, kurie gydo, nežino nuo ko gydo. Nemokami žaidimai yra palyginus apriboti, sudėtingi ir panašiai. Travian žaisti neįmanoma, reikia pastoviai sėdėt, neįdomu, visi kiti panašaus pobūdžio taip pat atkrenta, farmville taip pat skatina kuo daugiau sėdėt, atsibodo, teko taip pat nustot žaist, iš nemokamų žaidimų radau kol kas tik tris gerus, track mania, league of legends ir quake live, o kiek gerų mokamų žaidimų? Daug, dėl to ir pradeda mokėt pinigus, nes nori žaisti legaliai, kur stiprūs priešininkai pvz. Wow. Priklausomybe pavadinčiau tokį atvejį, kai sėdėjimas prie pc tampa svarbiau už realų pasaulį, o ne kiek jam skiri.
mazasisdzionas 2010-04-03 21:02
is tavo nicko galima viska pasakyti )) neprimk kaip izeidyma
blizzard 2010-04-03 21:26
blizzard kilo iš to kad patinka žiema o kas liečia blizzard produkciją, wow lošiau gal 1h nes man jis atrodė neįdomus
Makikius 2010-04-03 21:37
Aš pripažįstu, jog esu istrigęs virtualiame pasaulyje.
bahuriux 2010-04-03 22:26
As ir pripazystu, kad esu smarkiai priklausomas nuo interneto ir kompu. Nu ir kas paskutines kelias dienas kai oras geras variau i garaza krapstytis prie savo "bolido". Ta kompu priklausomybe labai salyginis dalykas, jei yra valios susitvarkyti paciam savo problemas ir rasti laiko artimiems zmonems, tai nieko blogo. Anksciau vaikystej, kai dar kompai nebuvo masinis reiskinys, susidurdavau su labai rimta problema, buvo perdaug laisvo laiko ir paprasciausiai nuobuodziaudavau. Dabar to nebera, paskutiniu 10 metu negaleciau atsiminti kada man buvo nuobuodu, na gal kai esu nenamie ir nera kompo po ranka Noriu pabrezti dar viena priklausomybe, tai menkavercio slamsto ziurejimas per telika, kaip serialai ir jeigu megstat visokius popsovus projektus, sokiai, "zvaigzdes", dar visokie sh ir neduok dieve dar balsuojat ir leidziat pinigus, tai jum nedelsiant reikia kreiptis pas psichiatrus. Del manes teliko ir televizijos gali nebuti apskritai, nepasiilgciau tu reklamu, serialu, show ir viso kito brudo. Dar atsiminiau si ta, kazin kiek % padidetu priklausomu nuo narkotiku ir alchholio, jei visus iki vieno isgydytu nuo kompu priklausomybes? Tai gal is dvieju ir daugiau blogybiu pasilikim prie maziausios.
kionig 2010-04-03 23:52
Taigi, kad reikia is keliu blogybiu issirinkt maziausia, o jei dar sugebi suvaldyti, tada ir jau priklausomybes nepavadinsi. As va pvz galiu prisipazint, kad vis dar zaidziu cs'a , zinoma ne diena ir nakti istisai, na bet pora val i diena, tiesiog kai nera jokios nuotaikos ar tingiu, bet tai vis geriau negu leisciau laika bare su xroniais. Tad viskam turi buti saikas ir nebus gedos, kad cia esi priklausomas nuo to ar ano.
Simy 2010-04-04 00:09
Vis dėl to tiesos yra. Kai jau yra piktniaudžiaujiama apskritai kompiuteriu, prasideda piktnaudžavimas ir internetu, ir viskuo kas jame yra. Garsiausio tinklapio Facebook kai kurie lankytojai jau tampa psichologų ir psichiatrų nuolatiniais pacientais. Manyčiau, kad viskam yra ir atitinkamas saikas, kita vertus, svarbu išlaikyti tą saiką, laiką praleistą internete. Kai jau tai tampa nebevaldoma, čia jau prasideda rimta priklausomybė. Antra vertus, geriau kartais tikrai verta ir naudinga atitrūkti nuo kompiuterio kelioms valandoms ar 1 - 2 paroms. Pailsėti. Rimtai pailsėti, nes kitaip žmogui gresia rimta priklausomybė. Aš nebekalbu apie žmones, kurių darbas yra tiesiogiai susijęs su kompiuteriu.
Bekampis 2010-04-04 12:42
Viva counter-strike! tureciau kompa tai zaisciau, o db einu pabegiot. Buk prakeiktas hanteli, kuris uzkritai ant mano laptopo.
Strong_Bad 2010-04-04 16:27
Buvo laikas, kai as irgi praleisdavau didziaja dali dienos o kartais ir visa diena prie kompo, nes tai paprasciausias laiko stumimo budas. Bet ta nebuvo prioritetas Nr1. Kai ispuldavo proga kur iseit ar panasiai, tai galiu pasakyt labai dziaugdavaus ir ne minties api kazkoki kompa tada nebudavo. Budavo tradiciniai zaidimai, zaidimai online, filmai. Taciau nukentedavo kiti dalykai, bet buvo ir geroji medalio puse, kad ismokau normaliai anglu kalbos per tuos MMORPG Dabar jau nebezaidziu ir poreikio jokio neturiu, o gyvenimas irgi jokiu 180 laipsniu neapsisuko. Tiesiog radau kita uzsiemima kuris nera laiko stumimas, o kompas dabar tik muzikai paklausyt, paieskot info ir kitokiom smulkmenom. Zodziu tas priklausomybes gydymas yr paskutinis vriedas. Cia tik dar viena raganu medziokle, etikeciu lipdymas ir netolerancijos ugdymas. Patys kuriat kazkokia atskira grupe, ja isrskinat ir koneveikiat, kad jie kitokie, jie neatitinka baznycios nuostaatu ir panasiai. Kiek kokio gav*** jau teko girdet. Vaikus - taip reikia ribot, bet ne su "taboo", o pasiulant kazkokias alternatyvas, reik jau uzsiimt, o sito deja nieks nedaro, bet pas gydytoja ne nemirkteleje nuveza. Baikit juokus, patys tevai 75% kalti. Vaikas - besiformuojanti asmenybe, tik deja tevai nuperka komiuteri ir palieka ta formavimosi kompiuteriui ir internetui prisidengdami "va dabar vaikas turi kompiuteri, tai dabar mokysis...", kai istiesu TINGI uzsiimt ir nustumia prie kompiuterio. O paskui kaltina ta vaika ir kompiuteri su internetu, bet uztai pasijaucia labai rupstingais tevais. "Na nors vaikas nesivalkios gatvem, negirtuokliaus ir nevartos narkotiku" - dar vienas vriedas. Kaip sugebesi paruost savo vaika gyvenimui, toks jis ir bus, ir tai galutine tiesa, todel gal pries siusdami gydytis gal patiems reiktu pas ji nueit ir issiaiskint, kas buvo padaryta siekiant isvengt susidariusios situacijos. Su suagusiais jau kitas reikalas, bet vistiek matau ta pacia iseiti pasiulant kazkokias alternatyvas. Ir tai vel nera tas dalykas, kuri gali padaryti vienas amuo savarankiskai, ir reikia aplinkiniu bedradarbiavimo. Deja ta vargsiuka niusiusi gydytis, gal ir bandys kapanotis, bet kas is to, jei aplinkiniai "pirstais badys" ir jo nepriims. Zodziu, be galo galima rasyt.
Augis 2010-04-04 18:29
1. Internetas yra terpė komunikacijai ir informacijos apsikeitimui, ir toks vos ne kategoriškas teiginys, kad internetas - blogis yra neteisingas. 2. Reikia skirti, kas yra priklausomybė, o kas ne. Jei žmogus internete ieško jam reikiamos informacijos, apsimoka banke sąskaitas, žiūri per jūtūbą savo mėgstamos grupės vaizdo klipą ar bendrauja su draugais feisbuke, tai čia nėra priklausomybė. Priklausomybė yra kai sėdi internete ir refrešini kas minutę kokio nors text-based mmo žaidimo puslapį ar jūtūbėj random video žiūri. Pagal mane priklausomybė - tai žaidimai. Tik gerbiamieji gydytojai tikriausiai nesupranta, kad internetas yra ne vien tik žaidimai. 3. Ir iš vis.. Šitas straipsnis - eilinis pavyzdys, kaip galima iš nieko sukurti problemą. 4. Linksmų visiems Vėlykų!
blizzard 2010-04-04 21:05
o jeigu savo mėgstamos muzikos grupės video refreshini kas sekundė tai tada jau ne priklausomybė? tai taip gaunasi kad tu pats nussitates prieš žaidimus, nes jeigu man patinka žaidimai tai aš priklausomas, o jeigu tau patinka tam tikras atlikėjas, tu nuo jo nepriklausomas?
Augis 2010-04-04 22:31
nepriklausomas nuo pc žmogus ir kaip priklausomas. Aš ir pats žaidžiu žaidimus, tačiau turiu ir rimtos veiklos su pc... kitaip tariant, man pc ir darbas, ir pramoga.
Sokantis Debesis 2010-04-04 23:22
-
blizzard 2010-04-05 00:02
man atrodo tokių straipsnių visada kils, realiai nežinant viso to gresmės. Vis naujų dalykų atsiranda ir iš to kyla tokie straipsniai, kurie parodo tik blogąją pusę ir verčia susimastyti straipsnio naudai. tas pats su visais modifikuotais augalais buvo ir dar tebeyra, "E" priedais, kuomet parodoma tik žala.. išras robotus, kiekvienas naudos bent po vieną, tai bus straipsnių apie tai kaip žmonės darosi tynginiais.. to nesustabdysi.. nesu ekspertas, bet tai kas čia parašyta apie tokius fanatikus visiškus, nu nemanau kad tokioj mažoj lietuvėlei tie skaičiai būtų labai įspudingi.. o ir kompiuterinius žaidimus galima būtų lyginti su bet kokiu laiko praleidimu, todėl nereikia sakyti kad jis naudos neatneša, nes tokiu atvėju ir bendravimas su draugais ar knygos skaitymas, realios naudos tiek pat atneša, kiek žaidimas su kompiuteriu jeigu jums jis yra tiek pat įdomus..
zugalia 2010-04-05 03:03
man tai patinka moderatoriai nepraeina nei valanda ar tai vidurnaktis ar diena kai jie salina mano komentarus,,, jie tikrai nepriklausomi