„1000 Taivano kovinių dronų smogs Krymui“. Visa Rusija skamba, ką paskelbė FSB  ()

Pasirodė žinia, kad Ukraina ruošiasi naudoti Taivano kovinius dronus Krymui išvaduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelios Rusijos žiniasklaidos priemonės paskelbė žinią, kad Taivanas neseniai perdavė Kijevui apie tūkstantį kovinių dronų, kurie turi „spiečiaus“ funkciją ir gali sąveikauti tarpusavyje.

„Telegram“ kanalas „Rezidentas“ pirmasis išplatino tokią naujieną. Viena vertus, jis yra ukrainietiškas, tačiau Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė, kad jis priklauso „agentų tinklui“, kuris veikia siekdamas pakenkti Ukrainai ir kuriam vadovauja Rusijos federalinė saugumo tarnyba, pranešė „Ukraina 365“.

Be to, tas pats minėtas „Telegram“ kanalas teigia susisiekęs su Ukrainos prezidento biuru. Jie esą patvirtino, kad naujieji dronai bus naudojami per kontrataką ir Krymo išlaisvinimą. Jie esą sukels paniką ir netikėtumo efektą okupantams.

Tas pats kanalas taip pat teigė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas kiekvienoje brigadoje rengia smogiamąsias kuopas šiems dronams valdyti. Panašius dronus turėtų gauti ir Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Teigiama, kad šiuo metu jau įsteigtos mokyklos, kuriose Ukrainos gynėjai bus mokomi naudotis būtent šiais dronais.

 

Šią žinią perėmė ne tik Rusijos, bet ir kai kurie Ukrainos naujienų platintojai socialiniuose tinkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(12)
(174)

Komentarai ()

Susijusios žymos: