Ukrainai skubiai reikia 180 km smogiančio ginklo: skelbiamas pavojus, ką daro Rusija  ()

Aviacines bombas galima numesti iš didelio aukščio net 50 km atstumu nuo taikinio. Siekiant atremti šią grėsmę, Ukrainos oro pajėgoms reikia Vakarų orlaivių su oras-oras tipo raketomis, kurių nuotolis siektų iki 180 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu išaugo Rusijos karo aviacijos aktyvumas, vis dažniau naudojamos valdomos bombos. Norint atsispirti naujai įsibrovėlių taktikai, Ukrainos gynėjams reikia modernių daugiafunkcinių orlaivių ir daugiau ilgo nuotolio oro gynybos sistemų, teigia Ukrainos oro pajėgų vadovybės pranešėjas pulkininkas Jurijus Ignatas.

„Matome, kad taktinės aviacijos aktyvumas pastaruoju metu šiek tiek išaugo. Naudojamos ne tik raketos, galinčios skristi gana didelius atstumus, bet ir valdomos aviacinės bombos, kurias priešas pradeda naudoti fronto linijoje“, – pažymėjo jis.

Pulkininkas mano, kad veiksmingiausias būdas atremti tokias atakas yra Rusijos orlaivių nuvarymas nuo fronto linijos ir Ukrainos sienų naudojant modernius naikintuvus ir tolimojo nuotolio oro gynybos sistemas SAMP-T bei „Patriot“.

„Rusija turi tokius naikintuvus kaip „Su-30“ (modernizuota „Su-27“ versija), naujausią „Su-35“, taip pat naikintuvą-bombonešį „Su-34“, atakos lėktuvų ir sraigtasparnių. Naudojamos FAB-500 bombos. Tai - sovietinių laikų valdomos aviacinės bombos, kurios gali būti aprūpintos sparnais ir taikinį randa pasitelkdamos GPS navigaciją“, – pasakojo Ignatas.

 

Pasak jo, naikintuvas „Su-35“ tokią bombą gali numesti nepriartėjęs prie Ukrainos oro gynybos veikimo zonos - numeta FAB-500 iš didelio aukščio, didesniu nei 50 km atstumu nuo taikinio.

FAB-500 nėra labai tikslus ginklas, todėl bombos dažnai pataiko į civilių turtą. „Jie turi daug bombų. Jei jie galės jas atnaujinti, kaip jie daro, tai bus naujos rūšies grėsmė, į kurią reikia reaguoti greitai. Geriausias būdas kovoti su ja yra Vakarų orlaiviai ir oras-oras raketos, kurių veikimo nuotolis yra iki 180 km“, – apibendrino Ignatas.

(61)
(1)
(60)

Komentarai ()