„Savižudiškas žingsnis“ – Ukraina įvertino pakartotinės Rusijos atakos prieš Kyjivą riziką  ()

Pasak gynybos ministerijos atstovo Andrijaus Jusovo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau įtikinėja Baltarusiją pradėti karą prieš Ukrainą, tačiau šiandien toks scenarijus neįmanomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas neneigia galimybės, kad Rusijos armija ateityje vėl bandys užimti Kyjivą. Tai kovo 29 d. interviu portalui „Gazeta“ pareiškė ministerijos atstovas Andrijus Jusovas.

Anot jo, Kremliaus vadovo Vladimiro Putino bandymai įtraukti Aleksandrą Lukašenką ir Baltarusijos armiją į karą prieš Ukrainą tęsiasi. Tai bus priežastis perimti Kyjivo kontrolę, tačiau dabar toks scenarijus neįmanomas.

„Siena yra įtvirtinta. Priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistema veikia ir turi papildomų galimybių. Informacijos yra daug daugiau tiek Ukrainoje, tiek tarp mūsų partnerių. Jau vyksta atviras karas ir netikėtumo elemento nebus, bet tai nereiškia, kad nebus jokių bandymų. Bet tai bus savižudiškas žingsnis, nes vasario 24-osios efektas nepasikartos“, – pabrėžė jis.

 

Kalbant apie Baltarusiją, tai yra sausumos operacija, o Vladimiras Putinas nuolat verčia Aleksandrą Lukašenką išdrįsti tai padaryti, kaip pažymi Ukrainos gynybos ministerija. Tuo pačiu metu per pastaruosius metus niekas nepasikeitė ir nėra jokių ženklų, kad Baltarusija paseks šiuo pavyzdžiu – kol kas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()