Paskelbtas slaptas JAV kariškių vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas žurnalistų sušaudymas Irake (video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Muskietininx 2010-04-06 22:15
Kaip komentuotum jeigu karys šaudydamas būtų pradėjęs verkti ??? Nors tai greičiausiai neįmanoma. Čia buvo lyg ir retorinis klausymas, į kurį nebūtina atsakyt.
Skaičius 2010-04-06 22:21
Tikrai nežinau, net neįsivaizduoju, tad net spėlioti nelabai norisi. Gal mane užvaldytų adrenalinas ir aš pradėčiau rėkauti kaip tie kariai, tada internete atsirastų video ir koks nors "Skaičius" sakytų kaip šlykštu, o gal pasigailėčiau ir praradęs apdairumą gaučiau kulką į kaktą. Tikrai nežinau.
Analog 2010-04-06 22:39
Aš manau, kad Irake daugiau civilių žūna dėl pačių arabų mirtininkų išpuolių, nei nuo JAV karių rankų.
mnv 2010-04-06 23:13
Tai cia net manyti nereikia, cia statistika. Kas del kitu panasiu video, tai ju aisq yra, nes visi tie apachiai folmuoja, tam paciam youtube ju yra, tik ten jau aisqiau matos kaip naktim bando uzkast pakeles bombas ir juos ten paspirgina. Kiek girdejau tai JAV kariuomene tuos tokius video leido paviesint, kad pakeltu morale, nes iki tol tik insurgentai platindavo irasus kaip sekmingai sprogdina pakeles bombas ar "snipin'a"
mykolas 2010-04-06 23:22
Peržiūrėjau visą. Galima daryt įvairius spėjimus, bet aš nemačiau jokio patvirtinančio fakto apie AK ar RPG. Nuo 33 min. iš hellfire apšaudomas pastatas, nežiūrint į tai, kad į jį ką tik įėjo keli beginkliai asmenys, o pro šalį vaikščioja ir važinėja civiliai. Iš vis čia kažkoks keistas karas. Kodėl nematyt dienos metu gatves nuo banditų šukuojančių stribų? Liaudis turėtų gintis nuo teroristų grėsmės.
feed73 2010-04-06 23:38
Kažkur skaičiau jog amerikiečių kariai treniruojasi žaisdami video žaidimus, šiuose vaizduo įrašuose matosi jog persižaidė, o šiandien per žinias kai rode apie tai reportažą istrigo fraze: "paspirginkit juos", žiauru.
slicKrox 2010-04-06 23:38
Nespėjau perskaityt visų komentarų... bet mane papiktino, galbūt kaip ir kitus, ypač kai šiandien vakare per daugumą TV žinių pasakė: "Amerikiečiai iššaudė beginklius žmones", nors be didelių pastangų galima pastebėti, kad jie buvo su ginklais. O pateisinimas, kad "toje šalyje normalu su ginklu vaikštinėt", lyg pavojinga ar savigynai, nieko nereiškia, kadangi ten juk buvo masinis / griežtas tiek likusių pajėgų tiek civilinių gyventojų nusiginklavimas ir jeigu jau kažkas taip drąsiai vaikšto su ginklais po gatvę, aiškiai duoda žinoti, kad jie yra tie, kurie nenori paklusti dabartiniai valdžiai ir kelia grėsmę esamai tvarkai. O žurnalistai, dirbantis tokiose ekstremaliuose sąlygose, patys supranta kaip jie rizikuoja. Labai jau čia išpūstas burbulas.
fonomanas 2010-04-06 23:53
Taip, padare klaida, nuzude 10 zmoniu, uzuojauta artimiesiems ir t.t Niekas nesake kad karo metu is balionu bus metomasi. Tiek kareiviai, tiek zurnalistai, tiek civiliai, zino jog bus zudoma, ir bus zudoma be gailescio. O cia iskelti skandala, ir pusti burbulus nematau prasmes. Kai per karus pirma ir antra buvo iszudyti MILIJONAI zmoniu, tai niekam nuo to dabar galvos neskauda ane? Baikit suda malt apie svetimas problemas.
Arns 2010-04-06 23:57
drįsčiau pataisyti, milijonai nežuvo iš karto, jie susidėjo iš va tokių "lašas po lašo" įvykių. O va visos masinės žudynės iki šiol atsimenamos, tik neretai specialiai bandomos numenkinti, kaip pvz žydų, atseit jie patys nusipelnė tokių "atostogų".
mnv 2010-04-07 01:23
Na per WW2 turejo but labai jau dideli lasai tada, nes visgi bombarduodavo istisus miestus ("carpet bombing"). Pvz jav, tokija dvi dienas bombardavo su padegamosiomis bombomis - 100.000 zuvusiu civiliu, bet tuo metu surmo niekas nekele Bet aisq tu laiku ir technologijos kitos, taikliu bombu neturejo, kad sunaikint tik reikamus objektus.
afor 2010-04-07 01:26
jei sudaryti bendra zuvusiu statistika, tai manau 2/3 zuvusiuju buvo civiliai. bet toks jau tas karas, kare geriau draugu/civiliu neieskok. Bet vistiek absurdas, kad zusta ir nekalti... Bet va atvaziavusio mikroautobuso galejo ir neapsaudyt, kiek isziurejau is video, jo viduje buvo vaiku(matos pro dureliu stikla), jie deja zuvo... ir nereik sakyt kad sraigtasparniai buvo toli, visalaik ten vaisstantis zmones uzmetinejo akys i jos, ypac kai bande gelbet suzeistuosius. tie zvilgsniai lyg prasymas, nenusauti ju... bet kur tau nenusaus. nepateisinu tokiu veiksmu! Bet cia nieko baisaus, va pamenat kaip lietuvius su guminem kulkom saude neseniai prie seimo, va cia tai baisu!!! cia dar baisiau nei irake
mnv 2010-04-07 01:51
Visu pirma jie nzuvo (tie vaikai), o antra as nesuprantu kaip tu juos galejai matyt, as nemaciau, nemaciau ten jokiu vaiku net tai ta stikla pritrauke editindami video, tai kaip juos ten galejo matyt... "tie zvilgsniai lyg prasymas, nenusauti ju..." http://www.youtube.com/watch?v=xX3_PfZc8as < alach ne achbar visdelto!
dmexciter 2010-04-07 04:23
na siaip jau nieks kariaut per prievarta nesiuncia,taip kad jei nori but suzlugdytas psichologiskai tai jau kiekvieno tada asmeninis pasirinkimas. Kas pasirenka silta kede namie,o kas rizikuoja savo galva del kazkieno tai ambiciju. Na jo, amerikieciam tai darbas, juk jie uzpuole Iraka, okitai pusei tai jau tenka gintis nuo tokiu darbininku
kiesza 2010-04-07 08:59
R2D2 2010-04-07 09:34
Koks dar RPG? Aiškiai matosi, kad iš už kampo buvo fotografuojama. http://wikileaks.org/ pazižiūrėkite pasididinę vaizdą nuo 4:05 iki 4:08 minutės. Bliamba, ten gi fotikas su teleobjektyvu. Kelios minutės atgal kaip tik rodė kad tas fotikas buvo nešamas ant peties. Dar po kelių sekundžių vėl rodo kaip tas pats žmogus jau peržiūrinėja kadrus tame pačiame fotike. Debilai tie Amerikonai.
lightfire 2010-04-07 10:34
Debilais išvadinęs kitus pasižiūrėk į veidrodį. O tada pasižiūrėk į pilną 39minučių video, o ne iškarpytą 17m. Ir į pirmą šios gijos puslapį: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... sc&start=0
zet 2010-04-07 10:39
bet tai jei ir su automatais, tai jie vaiksto savo tevyneje. as lt vaiksciociau su automatu, ir pradetu is dangaus sienauti jankiai tiek mane tiek visus aplinkui. nors nemegstu as tu arabu
lightfire 2010-04-07 11:01
Tas fotografas stengėsi užfiksuoti karo realybę - valkiiojosi su štai tokiais žmonėmis. Jis prisiėmė riziką ir žuvo. Tik ne už tėvynę, o greičiau jau už savo darbą
kikilis 2010-04-07 11:59
Tiseiog idiotiška teigti, kad ten buvo civiliai, turintys AK ir RPG (!) savigynai (įsivaizduokim Lietuvoj tokius). Aiškiai matosi, kas tai per grupelė, įsivaizduoju kaip akivaizdu tai yra patyrusiam kariui. Tikrai gražus video, matosi operatyvumas, nešališkumas, koordinacija. Aišku vaizdo medžiagą gan paprasta iškarpyti, ir to užtenka padaryti poveikį pilkąjai masei, iš kurios didelė dalis serga antiJAV'izmu, "naftos magnatais", "narkotikų keliais" ir panašiom nesąmonėm. Bet man šitas video tėra akivaizdus teroristų sunaikinimas. Gaila vaiko, bet pilvo traumos sutvarkomos.
Arns 2010-04-07 12:23
kokia tada nauda iš tokių karių, kuriems viskas aišku, kad neaišku? Kariai tokiose misijose daryti grubių klaidų negali, pvz neatpažinti ginklų. Niekas neįrodė jog ten buvo RPG, taigi, žinant kad žuvo žurnalistas, akivaizdu jog tikrai ten fotoaparatas su dideliu objektyvų.