„Ateina Diena X“. „Bild“ sužinojo, kokia įspūdinga jėga pajudėjo link Ukrainos  ()

Artimiausiu metu Ukraina iš partnerių gaus šimtus pėstininkų kovos mašinų, šarvuotų transporterių ir tankų, rašo „Bild“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenę netrukus sustiprins apie 200 pėstininkų kovos mašinų iš JAV, Vokietijos, Švedijos ir Prancūzijos, praneša „Bild“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus:

  • 100 vnt. amerikietiškų pėstininkų kovos mašinų „M2 Bradley“;
  • 50 vnt. švedų pėstininkų kovos mašinų CV90;
  • 40 vnt. prancūziškų šarvuotų kovos mašinų AMX-10RC.

Leidinyje pažymima, kad Diena X artėja, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus aprūpintos vakarietiškais tankais, šarvuočiais ir pėstininkų kovos mašinomis. Visos šios įrangos Ukrainai prireiks norint atkovoti Rusijos karių užimtas teritorijas.

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau gavo 21 vnt. „Leopard 2A6“ ir iki 40 vnt. vokiečių pėstininkų kovos mašinų „Marder“. Ukrainos kariškiai techniką mokėsi valdyti 4-6 savaites. Taip pat jau perduota pirmoji „Challenger 2“ tankų partija iš žadėtų 14 vnt.

 

Žurnalistai pažymi, kad vokiškas „Leopard 2A6“ yra 95 % galingesnis už rusų tankus. Naktį ar dieną jis galės aptikti priešo tanką iki 5 km atstumu. Tuo pat metu Rusijos tankai esą gali tiksliai šaudyti tik 1-2 km atstumu. Prognozuojama, kad vokiški „Leopard 2A6“ bus tokie pat sėkmingi kaip amerikiečių „M1 Abrams“ per 1991 m. Persijos įlankos karą, kai jie sunaikino sovietinius Irano tankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(5)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: