Atėmė iš rusų? Skelbiama, kokius netikėtus ginklus Ukraina pasiuntė į karą (Video)  ()

Sovietinis priešlėktuvinis ginklas KS-19 pradėtas gaminti dar 1947 metais. Ukraina dabar naudoja šiuos ginklus, nes gintis reikia su viskuo, ką turi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-04 Atėmė iš rusų? Skelbiama, kokius netikėtus ginklus Ukraina pasiuntė į karą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė naudoja priešlėktuvinius pabūklus KS-19, kurie SSRS tarnyboje pasirodė dar 1947 m. KS-19 yra 100 mm pabūklas, sukurtas pakeisti Antrojo pasaulinio karo laikų 85 mm ginklus.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomi net 4 KS-19 ginklai. „Ukraina Weapons Tracker“ puslapis neatmeta galimybės, kad priešlėktuviniai pabūklai gali būti naudojami prieš antžeminius taikinius - tam KS-19 yra pritaikomas.

„Defense Express“ pažymi, kad KS-19 Ukrainos ginkluotosiose pajėgose galėjo pasirodyti kaip trofėjai, perimti per kontrpuolimą Charkivo srityje. Ukrainos kariuomenė tada gavo mažiausiai 4 KS-19 pabūklus. Tačiau gali būti, kad priešlėktuviniai pabūklai buvo ištempti iš Ukrainos ginklų saugyklų.

 

Žurnalistai pažymi, kad, nepaisant savo amžiaus, KS-19 gali būti naudingas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Šio ginklo charakteristikos leidžia šaudyti į antžeminius taikinius iki 20 km atstumu, o oro taikiniai pasiekiami iki 15 km aukštyje. KS-19 greitis yra iki 15 šūvių per minutę.

Pagrindinė tokių senų ginklų problema yra šaudmenų prieinamumas. Gali būti, kad su amunicija padėjo Bulgarija, kuri taip pat turi KS-19.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()