„Jokių kompromisų!“ Reznikovas paskelbė apie neišvengiamą karo pabaigą  ()

Gynybos ministro teigimu, taikos sutartys su Rusijos Federacija šiuo metu yra neįmanomos. Ukraina visam pasauliui parodė, kad Europos šalys turi susivienyti, kad padėtų pergalei prieš Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nėra pasirengusi sudaryti taikos sutarčių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tačiau karas gali baigtis dar šiais metais, sako Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Krašto apsaugos ministras pakomentavo kovo mėnesį Čekijos Petro Pavelo paskelbtą pareiškimą apie Ukrainos galimybę šiais metais surengti tik vieną sėkmingą kontrpuolimą.

„Manau, kad Čekijos prezidentas dabar daugiau kalba kaip karys, o ne politikas, o karių logika tokia, kad jie nuolat skaičiuoja pačius blogiausius variantus. Bet net jei toks yra jo vertinimas, jis yra subjektyvus, ir jis vis tiek siunčia mums naudingą žinią – Europos šalys turėtų vienytis dar labiau ir stiprinti pagalbą Ukrainai“, – sakė Reznikovas.

Jis atmetė bet kokią galimybę pasirašyti taikos sutartis su Rusijos Federacija. Jis priminė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau pareiškė, kad su Kremliaus lyderiu prie derybų stalo nesės.

„Ukrainos žmonės su tuo nesutiktų - jei pažvelgsite į naujausius sociologinius tyrimus, pamatysite, kad visi yra už pergalę, už mūsų teritorijų išlaisvinimą, niekas nesutiks... Ukrainos parlamentas atspindi žmonių nuomonę. Todėl visi mūsų partneriai turėtų suprasti: į kompromisus nesileisime“, – pabrėžė jis.

 

Ukrainos karinė vadovybė, anot jo, žingsnį derybų link žengs tik po to, kai iš okupuotų teritorijų bus išvesti Rusijos kariai ir susitarta dėl reparacijų ir kompensacijų.

Reznikovo teigimu, karas Ukrainoje tapo didžiausiu planetoje nuo Antrojo pasaulinio karo, tačiau jis negali trukti ilgai, nes pasaulis jau matė Rusijos nusikaltimus. „Manau, kad šis karas greitai baigsis. Žinoma, norėčiau, kad jis nebūtų ir prasidėjęs, bet aš asmeniškai tikiu šiais metais kaip pergalės metais“, – pareiškė Ukrainos gynybos ministras.

(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: