„Tai buvo ne mūšis, o egzekucija. Tiesiog taikiniai šaudykloje“. Z kanalai skelbia naują grandiozinį rusų sutriuškinimą  ()

Dar vienas „mėsos puolimas“ Avdijivkos kryptimi baigėsi pralaimėjimu ir dideliais okupantų nuostoliais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-08 „Tai buvo ne mūšis, o egzekucija. Tiesiog taikiniai šaudykloje“. Z kanalai skelbia naują grandiozinį rusų sutriuškinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie puolimą pirmoji parašė Rusijos propagandistė Anna Dolgareva, pranešė „Dialog.UA“.

Z-karo korespondentė tvirtino, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos per operaciją neva „smogė iš šiaurės ir gerai pasistūmėjo į priekį“, ir ėmė prognozuoti, kad Avdijivka netrukus bus apsupta. Jos žodžius tuoj pat paneigė „rusų pasaulio“ bendražygiai. Jie patvirtino, kad mūšis įvyko, tačiau patikino, kad Rusijai jis baigėsi labai blogai.

Žinomas Rusijos propagandistas ir buvęs kariškis Andrejus Morozovas savo „Telegram“ kanale atvirai parašė apie šį incidentą.

„Anna, tai nebuvo kova, tai buvo tik dar vienas iššaudymas. Uk#$%ai (Ukrainos ginkluotosios pajėgos - red. past.) išleido techniką su desantu, desantas atskubėjo ir nuėjo į priekį. Desantininkai „ištaškė“ minosvaidžiais, o paskui pribaigė apšaudydami... techniką sudegino... Tiesiog taikiniai šaudykloje“, - sakė propagandistas apie rusų nesėkmę.

Jis patikslino, kad nė vienas iš užpuolikų iš operacijos negrįžo. Dauguma jų buvo likviduoti mūšio metu, keliems pasisekė patekti į ukrainiečių nelaisvę.

 

Morozovas labai aštriai kritikavo mėgstamą Rusijos karinės vadovybės taktiką sudeginti savo personalą per „mėsos šturmus“ įtvirtintose ukrainiečių pozicijose. Pasak jo, tuo ypač „pagarsėjo“ Rusijos ginkluotųjų pajėgų 1-oji, 5-oji ir 100-oji brigados. Prieita iki to, kad 1-oji brigada dėl negailestingo ir beprasmiško savo karių naikinimo okupantų jau praminta „skerdykla“.

„Mūsų generolai yra tiksli kopija tų, kurie vadovavo Rusijos imperijai iki 1917 m. vasario“, - rašė propagandistas. Iš tikrųjų jis prognozuoja Rusijai revoliuciją ir valstybingumo praradimą.

 

Morozovas itin pesimistiškai vertina būsimą Ukrainos kontrpuolimą.

„Mums trūksta pėstininkų, (...) patikimai išlaikyti gynybines pozicijas. Tiesą sakant, jie praktiškai jau baigėsi. Taip pat ir technika. O tada prasidės Ukrainos puolimas. Ką jūs apie tai pasakosite, Anna? Kaip paaiškinsi, kodėl frontas taip smarkiai nusidriekė į rytus?“ - jis kreipėsi į Dolgarevą.

Jis apkaltino propagandinę Z-bendruomenę, kad ši slepia nuo Rusijos gyventojų katastrofos fronte mastą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(2)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: