[ŽT] Šoigu tėvynėje didelis skandalas: skelbiama, ką surado 1000 km nuo namų  ()

Likviduotos Rusijos kariuomenės artimiesiems nebuvo pranešta apie jų mirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu tėvynėje Rusijoje, Tuvos gyventojai savo artimuosius, išsiųstus į karą prieš Ukrainą, rado palaidotus daugiau nei 1000 kilometrų nuo savo namų Novosibirske.

Kaip rašo „Novaja Tyva“, remdamasi vietiniais pokalbiais „Viber“, likviduotos Rusijos kariuomenės artimiesiems nebuvo pranešta apie jų mirtį. Apie viską jie sužinojo tik iš nuotraukos kapinėse.

Leidinyje pažymima, kad toks karo vadovybės požiūris padeda atsikratyti žuvusių karių artimųjų pretenzijų dėl išmokų.

„Šiose grupėse žmonės rašo, kad žuvusiųjų artimieji nežinojo ne tik kad apie šias laidotuves, jie nežinojo net apie patį šių karių žūties faktą! Pasirodo, „šlovingoji“ Krašto apsaugos ministerija, priešakyje su mūsų „didžiuoju“"kraštiečiu Šoigu, net nesivargina pranešti artimiesiems apie kareivių žūtį. Akivaizdu, kad tai daroma tam, kad artimiesiems nebūtų mokama draudimo apsauga ir vienkartinės išmokos. Kitaip kodėl jie net negali pranešti mirtį ir leisti žmonėms laidoti artimuosius savo žemėje?“ – rašo „Novaja Tyva“.

 

Vietinis leidinys „7×7“ primena, kad dalis mobilizuotų iš Tuvos nuo spalio mėnesio treniravosi Novosibirske, kur ir buvo aptikti kapai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(2)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: