„Tai rimtas saugumo pažeidimas“. Visas Pentagonas pakeltas ant ausų (video)  ()

Pasak administracijos patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Johno Kirby, Baltieji rūmai kol kas negali pasakyti, ar konfidencialios informacijos nutekėjimas buvo pašalintas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-11 „Tai rimtas saugumo pažeidimas“. Visas Pentagonas pakeltas ant ausų (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos departamentas patvirtino įslaptintų duomenų atskleidimą. Apie tai balandžio 10 d. pranešė CNN.

Pentagonas vis dar stengiasi nustatyti įslaptintos informacijos nutekėjimo mastą, kuris įvyko pastarosiomis savaitėmis“, – situaciją žiniasklaidos atstovams komentavo Chrisas Meagheris, gynybos sekretoriaus padėjėjas ryšiams su visuomene.

Anot jo, atitinkama ministerija dirba visą parą, tirdama informacijos pasklidimo apimtis.

„Mes vis dar tiriame, kaip tai atsitiko, taip pat problemos mastą. Imtasi veiksmų atidžiau pažvelgti į tai, kaip ir kam platinama tokio pobūdžio informacija“, - sakė JAV gynybos sekretoriaus padėjėjas.

Be to, Chrisas Meagheris paskelbė, kad Pentagono vadovas Lloydas Austinas apie nutekėjimą sužinojo ketvirtadienį, balandžio 6 d.

Atkreiptinas dėmesys, kad, remiantis CNN gauta medžiaga, viešai paskelbta įslaptinta informacija buvo susijusi ir su karinėmis operacijomis Ukrainoje. Įskaitant kontrpuolimą, kurį ruošia Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Pirmadienį, balandžio 10 d., JAV prezidento administracijos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby patvirtino įslaptintos informacijos nutekėjimą. Saugumo pažeidimas yra tikras ir tai kelia nerimą.

 

„Dar negalime pasakyti, ar slaptos Pentagono medžiagos nutekėjimas buvo sustabdytas, ar dar bus paskelbti kai kurie kiti duomenys“, – sakė jis.

J. Kirby taip pat pridūrė, jog ši informacija nėra susijusi su atvira prieiga. Ji neskelbiama pirmuosiuose laikraščių puslapiuose ar televizijoje.

Pasak jo, tai neturės įtakos planams padėti Kyjivui. Vašingtonas teiks materialinę ir techninę pagalbą tiek, kiek reikės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()