„Kiekvienas skrydis gali būti paskutinis“. Karo pilotas atskleidė, kas vyksta Ukrainos danguje (Video)  ()

Dmitrijaus Škarevskio lėktuvas buvo numuštas 2023 metų vasarį per didžiulę raketų ataką. Anot jo, vidutinis karinių oro pajėgų pilotų amžius yra 28 metai, o kai kurie jų kovinėse misijose dalyvauja sulaukę vos 22–23 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių oro pajėgų pilotas Dmitrijus Škarevskis, atlikęs daugiau nei 70 skrydžių ir numušęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų sparnuotąsias raketas, pasakojo, kaip vyksta pasirengimas kovinėms misijoms. Pilotas pažymėjo, kad vidutinis karinių oro pajėgų pilotų amžius yra 28 metai, kai kurie jų kovinėse misijose Ukrainos rytuose ir pietuose dalyvauja sulaukę vos 22–23 metų. Apie tai rašo „Radio Liberty“.

Škarevskis priminė, kad kiekvienas skrydis pilotui gali būti paskutinis, nes ore gali nutikti visko. 2023 metų vasarį jo lėktuvas buvo numuštas per didžiulę Rusijos pajėgų ataką.

Jis pasakojo, kad iš pradžių vykdė žvalgybinius skrydžius siekdamas aptikti sabotažo grupes, vėliau buvo vykdomi skrydžiai sunaikinti „Kalibr“ raketas, šahedus ir priešo oro gynybą. Jis taip pat turi dengti atakos bombonešį.

Be to, pilotas atlieka įvairias Generalinio štabo nustatytas užduotis.

Kas vyksta prieš skrydį?

„Mums paskambina ir sako, kad, anot žvalgybos, planuojama plataus masto raketų ir šahedų ataka: ruoštis reikia tyliai. Laukiame informacijos apie raketų paleidimą: mums skambina ir sako, kad jau viskas: skrenda, arti Ukrainos sienos“, – aiškino pilotas.

 

Po to pilotai apsirengia, užima vietą kabinoje ir laukia komandos pakilimo.

„Toliau susisiekiame su skrydžio vadovu, jis mums duoda komandą, po kurios turime 6-7 minutes iki lėktuvo paleidimo ir pakylame į orą“, – pridūrė pilotas.

Dauguma kovinių skrydžių vyksta Ukrainos pietų, šiaurės ir rytų kryptimis.

Rusijos aviacija taip pat nemiega, yra budėjimo zonose, bandydama kuo labiau apsunkinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacijos užduočių vykdymą.

Vidutinis ginkluotųjų pajėgų lakūnų amžius

 

Ukrainos lakūnų amžiaus vidurkis – apie 28 metai, yra ir jaunesnių, 22-23 metų, jau vykdančių kovines užduotis Ukrainos rytuose ir pietuose.

Škarevskis apgailestauja, kad jam dar neteko dalyvauti oro mūšyje su tiesioginiu priešu, tačiau per karą, patvirtintais duomenimis, pavyko numušti dvi „Kalibr“ raketas ir sunaikinti priešo oro gynybą.

„Buvo džiaugsmas, kad darau ką nors naudingo, kad galiu padaryti tai, ko negali kiti, ir kad ši raketa galėjo bet kur nuskristi, bet aš numušiau. Žinoma, tai džiugina. Kai tu esi kovinėje misijoje ir suprantati, kad iš to yra naudos, esame vienu žingsniu arčiau pergalės“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pilotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()