Didžiojoje Britanijoje interneto piratai bus atjungiami nuo interneto  (19)

Kino ir muzikos leidybos kompanijoms pavyko prastumti įstatymą, leidžianti atjungti interneto piratus nuo interneto be teismo sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau sankcijos negalės būti pritaikytos iškarto – iš pradžių interneto naudotojai gaus įspėjimus. Laikinas atjungimas nuo interneto gresia tik nuolatiniams pažeidėjams.

Panašus įstatymas Europoje įsigaliojo tik Prancūzijoje, nors ten jis susidūrė su kritika iš Konstitucinio teismo pusės. Įstatymas, leidžiantis atjungti interneto naudotojus po trijų įspėjimų, buvo svarstytas ten kelis mėnesius. Pagal jį nuolatiniai pažeidėjai būtų atjungiami nuo interneto ne ilgesniam kaip metų laikotarpiui.

Paskutinius keletą metų stambios garso įrašų ir media industrijos bendrovės tęsia failų apsikeitimo resursų spaudimą, kurie leidžia atsisiųsti muziką ir filmus – dažnai pažeidžiant autorines teises.

Tačiau, kritikų manymu, autorinių teisių gynėjams vargu ar pavyks „įvaryti piratus į kampą“. Šiam reikalui joms reikės siūlyti savo prekes tokiomis kainomis, kurios vargu ar galės padengti leidybos išlaidas - priešingu atveju, vartotojai vistiek nepirks brnagios produkcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)