FSB skelbia video, kas perdavė bombą Tatarskio nužudymui (Foto, Video)  (1)

FSB pranešė, kas perdavė bombą Tatarskio nužudymui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-14 FSB skelbia video, kas perdavė bombą Tatarskio nužudymui (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos FSB teigia, kad sprogmenis, kuriais buvo susprogdintas propagandistas Maksimas Fominas (Vladlenas Tatarskis), vykdytojui atidavė ukrainietis Jurijus Denisovas. Po sprogimo jis išvyko iš Rusijos.

Apie tai praneša Censor.NET, remdamasis Rusijos žiniasklaida.

„Teroristinio išpuolio Sankt Peterburge, dėl kurio žuvo Vladlenas Tatarskis, organizatoriai buvo Ukrainos specialiosios tarnybos ir jų agentai, tarp jų ir užsienyje besislapstantys Rusijos opozicionieriai“, – nurodė FSB.

FSB mano, kad sprogmenis atlikėjai Darijai Trepovai atidavė ukrainietis Jurijus Denisovas, kuris tuomet išvyko iš Rusijos.

„Nustatyta, kad Fomino nužudymą kartu su Trepova parengė Ukrainos ardomosios teroristinės piliečių grupuotės narys Jurijus Denisovas, gimęs 1987 m., kuris, pasitelkęs „greito siuntimo“ paslaugą, per tarpininką perdavė jai į Maskvą sprogstamąjį užtaisą, užmaskuotą po gipsiniu kariškio biustu“, – Rusijos žiniasklaida citavo FSB pranešimą.

FSB mano, kad Denisovas sprogimo metu buvo Rusijos Federacijos teritorijoje, bet paskui pasišalino.

 

 

„Denisovas Ukrainos specialiųjų tarnybų nurodymu 2023 metų vasarį iš Kyjivo per Latvijos teritoriją atvyko į sostinės regioną, kur rinko informaciją apie Fomino gyvenimo būdą ir lankymosi vietas. Tam jis įsigijo automobilį ir išsinuomojo butą netoli Fomino gyvenamosios vietos. Po teroristinio išpuolio balandžio 3 dieną Denisovas skrido iš Rusijos tranzitu per Armėniją į Turkiją“, – sakoma pranešime.

Žurnalistas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į tai, kad Jurijus Denisovas, kurį FSB kaltina sprogdinimo organizavimu, yra kilęs iš Donecko srities.

„Jei manytume, kad taip yra, tada išaiškėja graži istorija – Donbaso gyventojas atkeršija jo mažą tėvynę apiplėšusiam šūdžiui. Už Mariupolį, Volnovachą, Bachmutą, Soledarą. Bus galima sukurti gerą filmą“, – rašo jis.

 

 

Priminsime, kad 2023 metų balandžio 2 dieną Sankt Peterburgo kavinėje per sprogimą žuvo Rusijos propagandistas Maksimas Fominas, geriau žinomas Vladleno Tatarskio vardu. Per sprogimą dar 25 žmonės buvo sužeisti. Tatarskio likvidavimu įtariama Darija Trepova buvo sulaikyta, teismas ją suėmė. Atsakomybę už Tatarskio žūtį prisiėmė Rusijos partizanai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai (1)