„Šamano spec pajėgos buvo už keliasdešimt metrų nuo rusų“. Atskleista grandiozinė ir visiškai slapta Ukrainos operacija (Video)  ()

Vyriausiojo žvalgybos direktorato specialiosios pajėgos, esančios arti priešo, kontroliavo kiekvieną priešo žingsnį ir užkirto kelią Rusijos proveržiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TSN žurnalistai papasakojo, kas ir kaip neleido priešui per 3 dienas užimti Ukrainos sostinės. Praėjus vos metams po Kijevo srities išvadavimo, Vyriausiosios žvalgybos valdybos specialiosios pajėgos sugebėjo atskleisti savo specialiųjų operacijų, kurios buvo vykdomos siekiant neleisti rusams prasiveržti į Kijevą, paslaptis.

Kaip skelbiama TSN pasakojime, nedaug kas žino, kad už priešo linijos dirbo tie, kurie iš vidaus sprogdino rusų kolonas. Kalbama apie Vyriausiojo žvalgybos direktorato specialiąsias pajėgas, kurios pirmosios „pasitiko“ priešo kolonas sostinės pakraščiuose ir rusų desantą Gostomelio aerodrome.

„Šamano“ bataliono specialiosios pajėgos, sukurtos plataus masto invazijos pradžioje, sako, kad įspėjimą apie karštosios karo fazės pradžią gavo 2022 m. vasario 23 d. Kitą dieną jo dalinys pajudėjo šiaurės vakarų kryptimi, kad atremtų rusų desantininkų atakas. Jų užduotys apėmė stebėjimą, informacijos perdavimą ir smūgių rusų konvojams koregavimą.

Po kelių dienų į pagalbą „Šamanui“ atvyko Vyriausiosios žvalgybos valdybos užsienio legionas, kuriame yra gruzinas šaukiniu „Vikingas“. Kovotojas pasakoja, kad iš pradžių jie sunaikino priešą Moščune, o paskui Irpinėje.

 

Valstybės saugumo tarnybos specialieji kariai kontroliavo kiekvieną priešo žingsnį. Jie sako, kad buvo akimirkų, kai buvo už keliasdešimt metrų nuo rusų okupantų ir aiškiai girdėjo jų pokalbius. Kai priešas nesislapstydavo už civilių gyventojų, taikydavosi į jį iš artilerijos, o kai galėdavo, patys šaudydavo iš granatsvaidžių į rusus.

Specnazo darbuotojai prisipažino, kad mėnesį dirbdami už rusų linijos matė ir rusų karo nusikaltimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: