„Kai Putinui buvo atliekama chemoterapija, jo generolai bandė sabotuoti karą Ukrainoje“: skelbiama itin slapta JAV žvalgybos informacija  ()

Remiantis nutekintais slaptais Pentagono dokumentais, Rusijos ginkluotųjų pajėgų štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas buvo nusiteikęs prieš puolimą ir Putinui sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pranašesnės už Rusijos pajėgas, todėl bus daug aukų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-14 „Kai Putinui buvo atliekama chemoterapija, jo generolai bandė sabotuoti karą Ukrainoje“: skelbiama itin slapta JAV žvalgybos informacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol nuo vėžio besigydančiam Vladimirui Putinui buvo atliekamas chemoterapijos kursas, jo generolai tikėjosi „sabotuoti“ karą Ukrainoje. Tai pranešama slaptuose Pentagono žvalgybos dokumentuose, praneša „The Daily Mail“.

Paskelbtoje medžiagoje, laikomoje didžiausiu JAV Gynybos departamento informacijos nutekėjimu per daugelį metų, yra iki tol nežinomų duomenų apie Ukrainą, Pietų Korėją, Izraelį, Jungtinius Arabų Emyratus ir kitas šalis.

Viename nutekintame dokumente rašoma, kad kai kurie aukšto rango Rusijos generolai, sklido gandai, svarsto tyčia pralaimėti karą Ukrainoje, kol Putinui buvo taikoma chemoterapija.

Pranešama, kad už šio tariamo sąmokslo slypi Nikolajus Patruševas ir Rusijos generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas.

Šių 53 puslapių dokumento nuotraukos kartu su kitais duomenimis buvo paskelbtos internete.

„Ukraina sužinojo apie tariamą Rusijos sąmokslą iki kovo 5 dienos „atsisakyti“ vadinamosios specialiosios operacijos“, –  skelbiamas žvalgybos dokumento pavadinimas.

Dalis šio įrašo buvo redaguota, tačiau jame yra koduotų raidžių eilutė, nurodanti dokumento slaptumo lygį.

 

„TS//SI//REL TO USA, FVEY/FISA“ – šis žymėjimas rodo, kad tai yra įslaptinti dokumentai ir jie buvo gauti renkant derybų įrašus (SI) ir gali būti perduoti asmenims, kurie išlaikė atitinkamą patikrinimą.

„...Vasario 17 d. sužinojome apie tariamą Rusijos sąmokslą „atsisakyti“ vadinamosios specialiosios operacijos <...>, kaip teigia šią informaciją gavęs asmuo (nepatvirtintas Rusijos šaltinis, turintis prieigą prie Kremliaus pareigūnų), Rusija planuoja atsitraukti nuo Mariupolio ir sutelkti dėmesį į pietinį frontą“, – rašoma dokumente.

 

Dokumentuose taip pat pažymima, kad Valerijus Gerasimovas buvo nusiteikęs prieš puolimą ir informavo Putiną, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumai yra pranašesni už Rusijos, todėl Rusija patirs didelių nuostolių, jei tęs puolimą.

„...Vasario 22 d. buvo pranešta, kad Gerasimovas tęsė savo bandymus sabotuoti puolimą, jis pažadėjo „atsisakyti“ vadinamosios specialiosios operacijos iki kovo 5 d., kai Putinui tariamai turėjo būti taikoma chemoterapija“, – rašoma publikacijoje.

Žurnalistai negalėjo patvirtinti paskelbtos informacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()