„Ukrainos pilotai asmeniškai pažįsta visus Rusijos karo lakūnus ir kalbasi su jais telefonu“. Skelbiama netikėta žinia  ()

Milovanovas savo „Twitter“ paskyroje atskleidė neįtikėtiną istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pitsburgo universiteto docentas Timofėjus Milovanovas savo „Twitter“ paskyroje atskleidė neįtikėtiną istoriją.

„Šiandien kalbėjausi su Ukrainos pilotu. Jis yra aviacijos padalinio, vykdančio kovines ir evakuacines užduotis, vadas. Bachmute ir kitur.

Mano dėmesį patraukė istorija apie jo pokalbius su rusų pilotais. Ukrainos pilotai asmeniškai pažįsta visus Rusijos karo lakūnus. Nustebau sužinojęs, kad jie karts nuo karto kalbasi telefonu.

Rusijos karininkai nenori vykdyti misijų. Jie supranta, ką daro. Ypač kai jie bombarduoja miestus ir civilius. Jų pasiteisinimas: „mes vykdome įsakymus, neturime pasirinkimo“.

Paklausti, kodėl neatsisako paklusti įsakymams ar tiesiog nenumeta bombų už civilių teritorijų – konkretus atvejis, kai buvo bombarduojami Charkivo gyvenamieji rajonai – rusų lakūnai atsako: „Mes turėsime bėdų“.

Tie pilotai, kurie gali rasti dingstį išeiti iš tarnybos ir (arba) Rusijos, tai daro. Taigi, Ukraina turi labiau įsipareigojusias, labiau motyvuotas ir labiau patyrusias oro pajėgas. Bet mums trūksta lėktuvų ir sraigtasparnių. Ir tai yra skandalas.

Kodėl po metų karo Ukrainos oro pajėgos turi tik vieną sraigtasparnį „Black Hawk“? Kodėl JAV ar kitos šalys atsisako teikti oro pajėgų įrangą? Ukraina gali sustabdyti šį karą, Ukraina gali jį laimėti, jei turės tinkamus ginklus.

 

Tačiau man buvo pasakyta, kad seni sovietiniai sraigtasparniai ir lėktuvai neprilygsta šiuolaikiniams Rusijos lėktuvams. Taigi, Ukraina remiasi patirtimi ir kovine dvasia, bet paprasta kalba tai reiškia – žmonių gyvybes.

Kodėl Ukrainai reikia oro pajėgų?

Nes ji gelbsti gyvybes evakuojant sužeistus kareivius: 15 minučių skrydis į ligoninę ir viena diena bekele.

Kadangi specialios operacijos atliekamos greičiau ir geresnėmis sąlygomis: 20 minučių skrydis ir 6 sekundžių dislokavimas, palyginti su 20 mylių važiavimu maksimalia pavara.

 

Kodėl Ukrainai reikalingos modernios oro pajėgos? Kadangi rusiškas „Mig-31“ gali sučiupti ukrainietišką senesnės kartos „Mig“ anksčiau nei būti pats pagautas. Nes „Blackhawk“ sraigtasparnis gali skristi naktį ir pataikyti, o senesnės kartos sovietų gamybos Ukrainos sraigtasparniai negali.

Rašykite savo politikams prašydami leisti Ukrainai įsigyti modernius lėktuvus. Aukokite lėšas, kad padėtumėte sutelkti finansavimą kitam „Black Hawk“ arba evakuaciniam sraigtasparniui“, – rašo Timofėjus Milovanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(9)
(197)

Komentarai ()

Susijusios žymos: