„Sakiau, kad taip nutiks“ – Ukraina pradeda kerštą (Video)  ()

Tai prasidėjo ir niekas dėl to nenustebs – kiekviena lazda turi du galus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-17 „Sakiau, kad taip nutiks“ – Ukraina pradeda kerštą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai prasidėjo – nuo rusų atakų prieš energetikos infrastruktūrą ne kartą kentėjusi Ukraina nusprendė duoti atgal. Blogeris, karo stebėtojas Trentas Telenko savo „Twitter“ puslapyje pranešė, kad Ukraina jau naudoja dronus prieš Rusijos energetikos infrastruktūrą. „Sakiau, kad taip nutiks“, – sakė Telenko.

Balandžio 16 dieną Belgorode užsidegė elektros pastotė. Na, ne šiaip užsidegė – manoma, kad ją atakavo Ukrainos dronas.Telenko dar spalį manė, kad to ir reikia laukti. O kaip kitaip? Rusai atakavo Ukrainos energetiką prieš žiemą, akivaizdžiai tikėdamiesi, kad sušalę ukrainiečiai bus labiau linkę derėtis. Putinas aiškino, kad tokios atakos yra normalios, ir pasakojo nesąmones apie 8 metus neva bombarduojamą Donecką, o kiti Rusijos pareigūnai sakė, kad atakos prieš energetikos infrastruktūrą yra visiškai karinio pobūdžio, nes Ukraina naudoja elektrinius traukinius savo karinei logistikai. Bet traukinius naudoja ir Rusija.

 

 

Telenko mano, kad reikia laukti naujų atakų – Belgorodas yra tik pradžia. „Manau, kad tai buvo bandymas prieš būsimai Ukrainos masinį dronų smūgį“, – sakė Telenko, pabrėždamas, kad didžioji dalis rusų logistikos operacijų vykdoma traukiniais.

 

 

Negana to, Belgorodo regionas, kuris ribojasi su Ukraina, yra svarbus elektros tinklų mazgas, kuriuo naudojasi okupacinės pajėgos Rytų Ukrainoje. Dabar Ukraina žiūrės, kaip greitai rusai susitvarkys su pastotės sprogimu Belgorode ir naudos tuos duomenis ateities operacijoms planuoti.

„Pagalvokite, kas nutiktų Rusijos elektriniam geležinkeliui, jei 150 elektros pastočių, tokių kaip Belgorode, esančių 200 km atstumu nuo Ukrainos sienų, būtų užpultos vienu metu. 7 iš 10 krovininių traukinių yra elektriniai, o elektrinių keleivinių traukinių yra maždaug 3,5 kartus daugiau nei dyzelinių“, – sakė Telenko.

$
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(327)
(6)
(320)

Komentarai ()

Susijusios žymos: