Reti kadrai: kaip Ukrainos žudikas sunaikinta rusų žvalgybinį kompleksą „Murom-M“ Belgorode (Video)  ()

„Murom-M“ kompleksai yra labai pavojingi, nes gali bet kuriuo paros metu stebėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus iš labai toli.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Murom-M“ yra tolimojo stebėjimo įrenginys, kuris autonomiškai seka karius ir techniką bet kokiu oru. Sistemoje yra kamera su galingu objektyvu, galinti pastebėti žmogų iki 10 km atstumu. Ten taip pat yra termovizorius, aptinkantis mašiną 8 km, o žmones – 4 km atstumu. Šių jutiklių ir geros programinės įrangos dėka, „Murom-M“ veikia bet kuriuo paros metu. Prastas matomumas riboja šių sistemų efektyvumą, bet jos naudojamos praktiškai bet kokiu oru.

Tam, kad „Murom-M“ veiktų efektyviai, kompleksas turi būti pastatytas kuo aukščiau, kad turėtų gerus apžvalgos kampus. Rusai juos montuoja ant aukštų pastatų, pramoninių ir komunikacijos bokštų, bet dažnai kelia „Murom-M“ ir ant specialių stiebų tiesiai virš savo apkasų. „Murom-M“ įranga nėra didelė, ją sunku pastebėti, ji dažnai įrengiama toliau už fronto linijos ar pasienio teritorijose.

Focus.ua rašė, kad rusai pradėjo naudoti „Murom-M“ sistemas vasarį-kovą. Netrukus Ukrainos gynėjai paskelbė apie pirmųjų jų sunaikinimą. Tam įprastai naudojami dronai. Dabar internete pasirodė naujas „Murom-M“ sunaikinimo įrašas:

 

Įdomu, kad ši „Murom-M“ sistema buvo sunaikinta Rusijoje, Belgorodo srityje. Tai yra teisėtas karinis taikinys, bet galima neabejoti, kad rusai nėra patenkinti smūgiais savo teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: