„Iš rusų pusės bus daug keistenybių“. Skelbiama, kas nutiko prie Bachmuto ir kas bus toliau  ()

Pranešama, kad rusų kariai pergale Bachmute turėjo pradžiuginti Putiną Velykų proga, tačiau to nepadarė ir Bachmuto užėmimo terminas tradiciškai perkeliamas, dabar – iki balandžio pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas bei karo ekspertas Oleksijus Hetmanas. Jis mano, kad būsimas Ukrainos kontrpuolimas pakeis situaciją fronte ir rusų nuotaikas.

„Dvidešimtą kartą skirdamas naują terminą atrodai kaip juokdarys, nes net rusų kariai į tai nežiūri per daug rimtai. Sako, „paskyrė tai paskyrė - neišpildėme 16 kartų, neišpildysime ir 17-ą“, – komentavo Hetmanas.

Hetmano teigimu, rusų veiksmai Bachmute yra paskutiniai Rusijos kariuomenės bandymai pulti, nes jie neturi tokių didelių rezervų, kokiais dažnai giriasi. Jis mano, kad tokie okupantų veiksmai rodo norą sutrikdyti Ukrainos kontrpuolimą, tačiau vargu ar tai pasiteisins. Aišku, reikia suprasti, kad rusai vis dar turi pakankamai jėgų ir priemonių vykdyti karo veiksmus.

„Tačiau kai prasidės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, daug kas pasikeis ne tik fronto linijoje, bet ir Rusijos viduje“, – pabrėžė Hetmanas.

Jo nuomone, Rusijos pajėgos neišlaikys gynybos taip, kaip tai daro Ukrainos kariuomenė. Jis priminė generolo Oleksandro Syrskio žodžius apie Charkivo operaciją - Ukrainos gynėjai pažengė toliau, nei tikėtasi. Taip yra dėl to, kad generalinis štabas, planuodamas puolamuosius veiksmus, tikėjosi priešo pasipriešinimo - niekas nemanė, kad rusai tiesiog pabėgs.

 

Tada pasirodė anekdotas: „Ar įmanoma nugalėti Rusijos kariuomenę? Taip, bet pirmiausia reikia juos pasivyti.“

„Kai pradėsime kontratakuoti, iš rusų pusės bus daug keistenybių“, – apibendrino Hetmanas.

(133)
(0)
(133)

Komentarai ()

Susijusios žymos: