„Kyjivas visiškai prarastas Rusijai. Būtina užbaigti karą, kol ne vėlu“. Tai supurtys rusus – 7 dalykai, ką oficialiai paskelbė Prigožinas  ()

„Wagner“ vadovas ragina Kremlių skubiai nutraukti „specialiąją operaciją“, kol Rusija nepatyrė triuškinančio pralaimėjimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-16 „Kyjivas visiškai prarastas Rusijai. Būtina užbaigti karą, kol ne vėlu“. Tai supurtys rusus – 7 dalykai, ką oficialiai paskelbė Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš pagrindinių Kremliaus „vanagų“, organizacijos „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas prabilo dideliu programiniu straipsniu apie būtinybę skubiai sustabdyti „specialiąsias operacijas“. Jame pateikti septyni pagrindiniai punktai.

Juos „Telegram“ išsakė garsus Rusijos politinis strategas Stanislavas Belkovskis.

Pirmoji ir, ko gero, pagrindinė straipsnio mintis yra ta, kad Kyjivas Rusijai yra visiškai pralaimėtas.

„Grąžinti Kyjivą į Maskvos orbitą neįmanoma. Ukraina jau seniai save laiko atskira nacionaline valstybe, o ne „istorinės Rusijos“ dalimi“, - rašė S. Belkovskis.

Antra svarbi straipsnio mintis – būtinybė skubiai užbaigti karą, kol dar ne per vėlu, ir Rusija galutinai nenugalėta mūšio lauke. Jis siūlo Kremliui paskelbti „specialiosios operacijos Z“ tikslus įvykdytais.

Trečioji mintis – Kremlius nebeturėtų siųsti kariuomenės į puolimą, o susitelkti į sausumos koridoriaus į Krymą gynybą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jo neatmuštų.

Ketvirta. Prigožinas tikina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontrpuolimą atideda neva dėl JAV, kuri nori „susitarti“ su Maskva.

 

Penktoji mintis – užsitęsęs karas, į kurį Rusija įsitraukė Ukrainoje, yra naudingas Vakarams, nes silpnina Rusiją ir veda į jos dezintegraciją.

Šešta, Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinis pralaimėjimas Ukrainos kontrpuolime yra realus scenarijus.

Ir galiausiai. Prigožinas savo straipsnyje skelbia apie „radikalią elito rotaciją“ Rusijoje po karo, t. y., įtakos ir turto perskirstymą. Jis pasisako už rinkos ekonomikos atsisakymą valstybinio kapitalizmo naudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(5)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: