Rusija bando blokuoti „Starlink“ ryšį: kas vyksta?  ()

Reikia suprasti, kad karo tarp Rusijos ir Ukrainos metu svarbi ne tik aviacija, artilerija ir tankai. Taip pat svarbūs ir ryšiai. Visų pirma, „Starlink“ palydovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai, ištyrę įslaptintą Amerikos žvalgybos ataskaitą, nustatė, kad rusai bandė kištis į ukrainiečių gynėjų prieigą prie interneto. Jie norėjo sutrikdyti „Starlink“ palydovinį ryšį, kurį Elonas Muskas suteikė Ukrainai nuo pat pirmųjų plataus masto invazijos dienų. Žvalgybos išvados yra įspūdingos.

Dokumentas atskleidė faktą, kad Maskva kelis mėnesius eksperimentuoja su savo elektroninio karo sistemomis „Tobol“. Jos pagalba įsibrovėliai siekė sutrikdyti Ukrainoje „Starlink“ duomenų perdavimą.

Programa, kuri esą buvo sukurta siekiant apsaugoti Kremliaus palydovus, gali būti panaudota atakuojant kitus priešininkų naudojamus palydovus.

Leidinys pažymi, kad „SpaceX“, kuriai priklauso „Starlink“, atsisakė komentuoti situaciją. Praėjusį pavasarį Elonas Muskas trumpai pakomentavo Kremliaus bandymus atakuoti jo palydovinį ryšį. Gegužę jis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad nors „Starlink“ demonstravo savo atsparumą tokiems „trukdymo ir įsilaužimo“ bandymams, rusai, atrodo, sustiprino savo pastangas.

Paklaustas apie nutekintą vertinimą, Pentagonas į tai neatsakė. Kartu departamentas pažymėjo palydovinio ryšio svarbą Ukrainos kariuomenei.

 

„Šios sistemos yra svarbios Ukrainos ryšių tinklui“, - sakė Gynybos departamento atstovas majoras Charlie Dietzas.

Jis taip pat pridūrė, kad ministerija „išlieka susitelkusi į tai, jog ukrainiečiams būtų suteiktas jiems reikalingas palydovinis ryšys“.

Ukrainos gynybos ministerijos atstovas Konstantinas Žura sakė, kad Kyjivo pareigūnai žino apie Rusijos pastangas. Bet jie „imasi priemonių joms neutralizuoti“.

Logiška, kad Rusijos ambasada Vašingtone į žurnalistų užklausimą nereagavo. Iš šalies agresorės komentaro sulaukti nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()