„Mama, padėk man!“ Kažkas nutiko Rusijoje - didžiuliuose ekranuose transliuojamos šiurpios žinios apie karą  ()

Liudininkai praneša, kad prie vieno Jekaterinburgo prekybos centro ekranuose pasirodė mobilizuotų rusų giminaičių citatos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Jekaterinburgo prekybos centro „Kor“ ekranuose pasirodė mobilizuotų rusų giminaičių citatos, kuriose teigiama, kad jie nežino, ar dar kada nors pamatys savo artimuosius.

„Kaip tai gali būti netikra, jei apie tai papasakojo mano sūnus? Niekas nenori girdėti tiesos. Kaip tai gali būti netikra, kai devintą ryto paskambino vaikas ir šaukė „Mama, padėk man“? Jis niekada gyvenime nesiskundė ir nesakė, kad serga, bet čia yra neviltis ir baimė“, – sakė mobilizuotojo mama Natalija.

Dėl to, kas vyksta, skundžiasi ir kito okupanto žmona. Ji sako, kad jos vyrui trūksta maisto, rusų kariai ginkluoti senais ginklais ir sugedusia technika. Negana to, traukdamiesi mobilizuotieji yra apšaudomi ir saviškių, o žuvusių kūnų niekas nerenka.

Patys mobilizuotieji apie karą Ukrainoje kalbėjo taip: „Atvykome pirmą dieną, dar neiššovę nė vieno šūvio, kaip mėsą buvome išsiųsti į šturmo grupę su dviem granatsvaidžiais. Jokios priedangos. Mus dengęs šarvuotis sudegė, tankas sudegė. Atokvėpio metu pabėgau, aplink lavonai“

 

Ekranuose taip pat pasirodė informacija, kad Rusijoje bet kas gali būti mobilizuotas. 44 metų Andrejus Nazarovas buvo išsiųstas į Ukrainą, nors sirgo lėtinėmis sąnarių ligomis, tuberkulioze ir turi tris mažus vaikus.

Kas slepiasi už šių pareiškimų, nežinoma. Šaltinis teigia, kad į ekranus buvo įsilaužta.

(138)
(2)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: