Pagaliau rastas daugiau nei 75 metus dingęs eksperimentinis povandeninis laivas „Defender“ (Video)  ()

Simono Lake'o manija povandeniniams laivams paskatino jį sukurti eksperimentinį povandeninį laivą „Defender“, tačiau jį 1946 m. nuskandino JAV armijos inžinierių korpusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslaptingas laivas, kuris daugiau nei prieš šimtmetį buvo pramintas „eksperimentiniu povandeniniu laivu“, buvo rastas niūriame Long Island Sound įlankos dugne. Po daugelio metų gandų apie šio neįprasto laivo buvimo vietą jį pagaliau atrado Konektikuto narai iš „Shoreline Diving Services“, rašo „IFLScience“.

Lake‘as yra žinomas kaip „modernaus povandeninio laivo tėvas“ dėl jo aktyvaus darbo šioje srityje, įskaitant daugiau nei 200 patentų už povandeninių laivų projektus. 28 m ilgio povandeninis laivas „Defender“, kurį jis pastatė JAV kariniam jūrų laivynui 1907 m., tapo jo karjeros karūna. Tačiau paskutinę minutę kontraktą iš jo išplėšė konkurentas. Siekdamas suteikti jam naują paskirtį, jis pavertė laivą povandeninių gelbėjimo misijų laivu, tačiau jis taip ir nerado pirkėjo.

Nepaisant šios nesėkmės, „Defender“ turėjo didelę šlovę ir netgi priimdavo garsius lankytojus, tokius kaip aviatorė Amelia Earhart, kuri lankėsi laive 1929 m. Tačiau 1946 m. ​​baigėsi jo populiarumo laikai, o armijos inžinierių korpusas nuskandino povandeninį laivą Long Island Sound įlankos vandenyse.

 

„Shoreline Diving Services“ viceprezidentas Richardas Simonas žavėjosi Lake‘o darbais ir „Defender“ istorija. Jis ryžosi misijai atrasti šio istorinio laivo nuolaužas. Atlikę du vietovės tyrimus, Simonas ir jo komanda Long Island Sound įlankoje aptiko neatpažintą laivą. Po tolesnio tyrimo jie patvirtino, kad tai tikrai „Defender“.

2023 metų balandžio 16 dieną narai Steve'as Abbate'as ir Joe Mazraani, prižiūrimi Simono, nusileido prie povandeninio laivo nuolaužų. Jie atrado, kad povandeninis laivas buvo visiškai nepažeistas, o tai jiems buvo nuostabus atradimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()