„Jau po 48 val. pasipylė visiškai slapta informacija“. Paviešinta, koks košmaras prasidėjo Pentagone kai Rusija užpuolė Ukrainą  ()

Dar 2022 metų vasarį, praėjus 48 valandoms po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, amerikiečių karininkas Jackas Teixeira pokalbių grupėje „Discord“ pradėjo skelbti įslaptintus žvalgybos duomenis apie Rusijos karines operacijas. Grupės pokalbyje dalyvavo apie 600 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-25 „Jau po 48 val. pasipylė visiškai slapta informacija“. Paviešinta, koks košmaras prasidėjo Pentagone kai Rusija užpuolė Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo amerikiečių laikraštis „The New York Times“ su nuoroda į „babel.ua“.

Duomenyse buvo išsami informacija apie Rusijos ir Ukrainos aukas, Rusijos žvalgybos tarnybų veiklą ir atnaujinta informacija apie pagalbą ukrainiečiams.

„The New York Times“ apie šį didelį pokalbį sužinojo iš „Discord“ vartotojo. Jis buvo viešai įtrauktas į „YouTube“ kanalą ir lengvai pasiekiamas per kelias sekundes. Prieš tai vyko tik 50 narių pokalbis, vadinamas „Thug Shaker Central.  J. Teixeira ten skelbia informaciją nuo 2022 m. spalio mėn.

„Mačiau Pentagono pranešimą, kuriame teigiama, kad invazijai buvo panaudota trečdalis pajėgų“, – rašė J. Teixeira. Matyt, siekdamas padaryti įspūdį kitiems grupės nariams, kurie suabejojo ​​jo analize, jis pasakė: „Turiu šiek tiek daugiau nei atvirojo šaltinio informaciją. Privilegija būti JAV oro pajėgų žvalgybos padalinyje“.

Pagal kai kuriuos paskelbtus žvalgybos duomenis tikėtasi tam tikrų įvykių mūšio lauke. 2022 m. kovo 27 d. jis pasidalijo įslaptinta informacija apie Rusijos kariuomenės išvedimą iš Kyjivo, šią informaciją,  pasak jo, „rado Nacionalinio saugumo agentūros svetainėje“.

„Yra keletas didelių naujienų. Galbūt planuojamas karių išvedimas į Kyjivo vakarus“, – rašė vaikinas. Po dviejų dienų Rusija paskelbė, kad palieka sostinės regioną.

 

Kai kurie įrašai prasidėjo atnaujinta informacija apie aukų skaičių. Jį ypač domino naujos informacijos paskelbimas apie tai, kurios šalys teikia mirtiną pagalbą Ukrainai.

„The New York Times“ spėja, kad J. Teixeira žinią siuntė iš karinės bazės, kurioje dirbo. Viename iš pokalbių jis pasakė, kad ketina patekti į zoną, kurioje slaptosios tarnybos leidimus turintys žmonės galėtų pasiekti įslaptintus kompiuterių tinklus.

„Darbas, kurį darau, leidžia man gauti aukštesnių privilegijų nei daugumai žvalgybos pareigūnų“, – rašė karys.

Jis taip pat tvirtino, kad ieškodamas medžiagos apie karą Ukrainoje aktyviai šukavo slaptus kompiuterių tinklus. Kai „Discord“ vartotojas paragino jį nepiktnaudžiauti prieiga prie įslaptintų duomenų, J. Teixeira atsakė: „Per vėlu“.

 

Vienu metu jis pasiūlė pasidalyti informacija privačiai su grupės nariais, gyvenančiais už JAV ribų. „Atsiųskite man el. laišką ir aš galiu pasakyti, ką turiu“, – rašė jis.

Jis taip pat teigė turįs prieigą prie Amerikos partnerių žvalgybos informacijos.

„Paprastai dirbu su žmonėmis iš GCHQ (britų žvalgyba), kai žiūriu į užsienio šalis“, – sakė jis 2022 m. rugsėjo mėn. pokalbyje, turėdamas omenyje Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūrą, atsakingą už elektroninės žvalgybos vykdymą.

Kariniai dokumentai, kuriuose detaliai aprašomi slapti JAV ir NATO planai sukurti Ukrainos kariuomenę prieš planuojamą puolimą prieš Rusiją, „Telegram“ ir „Twitter“ buvo paskelbti balandžio pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: