Gali būti didelė išdavystė: „Prigožinas padarys viską, kad Ukrainos kontrpuolimas būtų sėkmingas“  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas suinteresuotas Ukrainos kontrpuolimo sėkme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontratakos, kaip bebūtų keista, su viltimi laukia ir kai kurie žymūs „Putino režimo“ atstovai. Vienas iš jų – Jevgenijus Prigožinas, „Wagner“ vadovas, kuris nori suvesti sąskaitas su Rusijos gynybos ministerija ir padidinti savo galią.

Apie tai savo „Telegram“ tinklaraštyje rašė žinomas Rusijos opozicijos aktyvistas ir sociologas Igoris Eidmanas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Prigožinas jau pasiruošė sau alibi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės atveju. Kai Rusijos gynyba žlugs, jis dėl pralaimėjimo apkaltins generolus ir pažadės Rusijos diktatoriui, kad pakeis padėtį.

Sociologo nuomone, „Wagner“ vadeiva yra pretendentas į gynybos ministro, t. y., antrojo asmens Rusijos Federacijoje, postą.

Eidmanas įsitikinęs, kad Prigožinas padarys viską, kad Ukrainos kontrpuolimas būtų sėkmingas, nes jei Rusijos kariuomenė išsilaikys, tai sustiprins Rusijos generolų pozicijas, ir jie jį „praris“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė, jo nuomone, patiks ir Rusijos pareigūnams, ir saugumo tarnyboms, kurios labai laukia karo pabaigos, kad galėtų tęsti įprastą gyvenimą. „Sėkmingas Ukrainos puolimo atrėmimas neatneštų taikos ir sankcijų atšaukimo, tačiau neišvengiamas Rusijos kariuomenės pralaimėjimas sudarytų sąlygas baigti karą, žlugti V. Putinui, atkurti normalius santykius su Vakarais ir įprastą „elito“ gyvenimo būdą. Didžioji dalis Rusijos aukščiausiosios vadovybės taip pat nėra motyvuota „guldyti savo kaulus“ Ukrainos karių kelyje“, - aiškino Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: