„Vaikinai, ar jūs apskritai sveiki?“. Rusų pasiūlymas šokiravo Ukrainos analitiką  ()

Nesmianas stebisi Dūmos pareiškimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Ukrainoje fone Rusijos reguliariosios kariuomenės dalinių ištekliai taip išsekę, kad Dūma pasiūlė ekstravagantišką sprendimą. Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Kartapolovas paragino patikėti civiliams saugoti Rusijos sienas.

Reaguodamas į šį pasiūlymą, Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmianas savo „Telegram“ pareiškė, kad Rusijos valdžios institucijos pradeda visiškai prarasti savo adekvatumą.

„Tiesiog įdomu: kur vis dėlto yra antroji pasaulio kariuomenė? Kur ji dingo? Kur tie 70 ar 80 proc. modernių ginklų, neturinčių analogų ir jau atliekančių kovinę prievolę, jei kalbama apie automatų dalijimą žmonėms pasienio regionuose su pasiūlymu: mes jums davėme automatą, ir jūs galite daryti, ką norite?“ – pažymi autorius.

 

Be to, idėja samdyti „civilius“ sienos apsaugai atrodytų absurdiška, komiška ir tiesiog pavojinga Rusijos Federacijai. Jei tokia tendencija išliks, paprastiems rusams tektų įvaldyti oro gynybos sistemas ir valdyti upių laivynus.

„Ar jūs, vyručiai, apskritai sveiki, ar ką?“ - rašoma Nesmiano straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(3)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: